Leidingbreuk watervoorziening omgeving Vlissingen

Laatst bijgewerkt 27-02-2023
maandag, 25 juli 2022 om 5:59:32

Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp anders zijn dan normaal. Mogelijk kan er plaatselijk ook geen water  uit de kraan komen. Monteurs van Evides zijn nog op zoek naar de exacte locatie van de breuk. Het storingsnummer van Evides 0900 - 0787 is voor klanten in Zeeland tijdelijk niet bereikbaar.  

Zie ook de website van Evides: https://www.evides.nl/storing-onderhoud

 

maandag, 25 juli 2022 om 11:53:16 - Afronding inzet hulpdiensten, afsluitend NL-Alert verzonden

NL-Alert: 

  • Breuk in de waterleiding gevonden in Oost-Souburg, reparatie wordt uitgevoerd. Nadere informatie op ZeelandVeilig.nl
  • The location of the pipe burst is found, repare in progress. More information: zeelandveilig.nl 
  • Rohrbruch gefunden, wird repariert. Weitere Informationen: ZeelandVeilig.nl

We zijn als hulpdiensten weer terug naar een reguliere situatie. Evides is samen met DNWG bezig de gevolgen van de leidingbreuk op te lossen. Een deel van de leiding is afgesloten, de waterdruk in het leidingnetwerk komt hierdoor weer op normaal bedrijf. Dit kost enige tijd, in de loop van de middag is dat naar verwachting weer hersteld. Tot die tijd geldt het advies om zuinig te zijn met water, zo duurt het herstel zo kort mogelijk. Zie voor verdere informatie de website van www.evides.nl/storing-onderhoud

Enkele woningen in de directe omgeving van de lekkage ondervinden voorlopig nog hinder.

Er staat een overzicht met “veelgestelde vragen” op onze website, rechts in het blok van deze liveblog.

Zie voor het verdere verloop van de werkzaamheden www.evides.nl 

 

Einde berichtgeving VRZ/ZeelandVeilig

maandag, 25 juli 2022 om 9:42:16

De leidingbreuk is in de Vlissingsestraat Oost-Souburg gevonden. Monteurs van het waterleidingbedrijf zijn aan de slag om de leiding te repareren. 

maandag, 25 juli 2022 om 9:08:26 - Locatie van de breuk in de waterleiding is gevonden.

Locatie van de breuk in de waterleiding is gevonden in Oost-Souburg. Bedankt voor de verschillende meldingen van mogelijke lekkages. U hoeft geen meldingen meer te doen. Monteurs gaan aan de slag om de leiding te repareren. Nadere informatie volgt.

maandag, 25 juli 2022 om 9:01:38

Om 09.00 uur is het volgende NL-Alert bericht verzonden:

Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in delen van midden-Zeeland anders zijn dan normaal. Bel niet naar storingsnummer Evides.  Nadere informatie via ZeelandVeilig.nl

Infolge eines Rohrbruchs kann die Wasserversorgung in Teilen von Mitte-Zeeland anders sein als normal. Rufen Sie nicht die Notrufnummer von Evides an. Weitere Informationen: ZeelandVeilig.nl

maandag, 25 juli 2022 om 8:57:45

De politie zet een helicopter in om vanuit de lucht te onderzoeken waar de waterleidingbreuk is. Je kan helpen bij het vinden van de lekkage. Als je buiten een lekkage ziet, een ongebruikelijke plas water op straat of in de berm. Neem dan contact op met Evides of Veiligheidsregio Zeeland. Melden kan ook via Twitter @evideswaterbedr of @VRZ en Facebook https://www.facebook.com/evideswaterbedrijf of https://www.facebook.com/zldveilig

maandag, 25 juli 2022 om 8:02:07

Om 08.00 uur is het volgende NL-Alert bericht verzonden:

"Als gevolg van een leidingbreuk kan de watervoorziening in delen van midden-Zeeland anders zijn dan normaal. Bel niet naar storingsnummer Evides. Nadere informatie via ZeelandVeilig.nl *** Due to a pipe burst, the water supply in parts of central Zeeland may be different than normal. Do not call the Evides watercompany emergency number. More information: www.zeelandveilig.nl"

maandag, 25 juli 2022 om 7:49:56

Op dit moment is de kwaliteit van het water door de leidingbreuk nog niet in het geding. Wees wel zuinig met het drinkwater. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van de douche als het niet nodig is. Als je even geen water hebt gehad en het komt weer terug is het advies om het water drie minuten te koken. Dit geldt op dit moment voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp. 

maandag, 25 juli 2022 om 6:30:04

Je hoeft geen melding te doen als je weinig of geen water uit de kraan krijgt in Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke, Nieuwdorp. Dit helpt om het storingsnummer beschikbaar te maken.

Je kan wel helpen bij het vinden van de lekkage. Als je buiten een lekkage ziet, een ongebruikelijke plas water op straat of in de berm. Neem dan contact op met Evides of Veiligheidsregio Zeeland. Melden kan ook via Twitter @evideswaterbedr of @VRZ en Facebook https://www.facebook.com/evideswaterbedrijf of https://www.facebook.com/zldveilig

Veelgestelde vragen

Rechts in het blok van deze liveblog.

 

Terug naar meldingen
Veelgestelde vragen

Waar zit het lek in de drinkwaterleiding?

Het lek zit aan de Vlissingsestraat in Oost-Souburg. Monteurs zijn bezig met de reparatie.

 

Hoe lang gaat de reparatie duren?

Evides verwacht dat werkzaamheden eind van deze ochtend zijn afgerond.

 

Waar hebben mensen last van de lekkage?

In Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp komt er geen of weinig drinkwater uit de kraan.

 

Wat kan ik zelf doen?

Als er nog water uit uw kraan komt, gebruik het dan toch zo min mogelijk. Zet geen wasmachine of vaatwasser aan, stel het douchen even uit.

 

Kan ik het water dat wel uit de kraan komt gebruiken?

Kwam er eerst helemaal geen water uit uw kraan en nu wel weer?  Dan moet u het water 3 minuten koken voordat u het kunt gebruiken voor eten/drinken.

 

Wat moet ik doen als er straks weer water uit de kraan komt?

Laat het water dan even een paar minuten doorstromen. Kwam er eerst helemaal geen water uit uw kraan en nu wel weer?  Dan moet u het water 3 minuten koken voordat u het kunt gebruiken voor eten/drinken.

 

Woont u in hoogbouw?

Als er een verstoring is geweest in de drinkwaterlevering waarbij de waterdruk is weggevallen, dan kan de hydrofoor in een flatgebouw of appartementencomplex in storing komen. De hydrofoor is een apparaat, ofwel persinstallatie, die ervoor zorgt dat het water ook bij de hoger gelegen verdiepingen komt. Vraag uw beheerder of die de hydrofoor wil resetten. Na het aan- en uitschakelen van de hydrofoor moet het probleem met de waterlevering op hoger gelegen verdiepingen verholpen zijn. Het waterbedrijf heeft geen toegang tot de hydrofoor in het gebouw.

 

Ik heb water nodig, wat kan ik doen?

U kunt een fles water kopen in de winkel. Koop alleen wat u echt nodig heeft, zodat de mensen na u ook nog water kunnen kopen.