Grote brand dak hotel Philippine

Laatst bijgewerkt 6-08-2019
dinsdag, 6 augustus 2019 om 4:10:50
Gesloten

Er is grote brand bij een hotel in Philippine. Twee blusvoertuigen en een redvoertuig zijn onderweg.

08:02:36

Zojuist 'sein brand meester' gegeven. De brandweer is bezig met aflossing en nablussen.

Einde berichtgeving.

07:46:03

De brandweer is nog steeds bezig met het blussen van de brand. Post Vogelwaarde wordt ingeschakeld voor de aflossing.

06:59:18

De brandweer heeft gemeten direct rondom de brand. Dat mensen geuroverlast ervaren door de brand is goed mogelijk. Echter, de brandweer meet geen waardes die van invloed kunnen zijn op de gezondheid.

06:25:48

Vermoedelijk door de brand zijn er enkele stankklachten. Die worden op dit moment onderzocht door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en een meetploeg van de brandweer.

06:11:35

De brandweer is nog steeds aan het blussen. Er is nog geen sein 'brand meester'.

05:28:00

Brand is moeilijk te bestrijden omdat deze onder zonnepanelen zit. Er is nog geen brand meester.

04:55:52

Er komen geen vlammen meer uit dak. De brand is onder controle. Er is nog geen brand meester. Formeel wordt opgeschaald, vanwege de bezetting van vier blusvoertuigen en een redvoertuig, naar zeer grote brand. de brandweer is vanaf twee kanten de brand aan het blussen om zo te proberen d.m.v. een stoplijn de brand uit te krijgen.

 

04:31:38

De brandweer is een binnenverkenning aan het doen. Een vierde blusvoertuig komt ter plaatse voor assistentie. Enduris is gevraagd om te komen voor de afsluiting van het gas.

 

HERSTEL: Enduris komt ter plaatse ivm de afsluiting van het stroom.

04:23:22

Het dak staat volledig in brand van een nieuw gedeelte van het hotel. Er is een extra blusvoertuig opgeroepen in verband met de waterwinning. Er zijn geen personen meer binnen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.