Gaslekkage Siguitsedijk in Kwadendamme

Laatst bijgewerkt 25-10-2020
zaterdag, 24 oktober 2020 om 22:16:58
Gesloten

Aan de Siguitsedijk in Kwadendamme is aan het begin van de zaterdagavond een gaslekkage ontdekt. Om 18.20 uur werd bij de brandweer een melding gedaan van een gaslucht, een blusvoertuig is daarheen gegaan en heeft metingen gedaan in de omgeving.

zaterdag, 24 oktober 2020 om 22:19:45

Aan de Siguitsedijk in Kwadendamme is aan het begin van de zaterdagavond een gaslekkage ontdekt. Om 18.20 uur werd bij de brandweer een melding gedaan van een gaslucht, een blusvoertuig is daarheen gegaan en heeft metingen gedaan in de omgeving. Het betreft een lekkage van een transportleiding. Drie woningen met in totaal zes personen zijn voor de zekerheid verzocht hun woning te verlaten. Zij hebben tijdelijke opvang bij familie of vrienden gevonden. De overige bewoners in de directe omgeving zijn door brandweerpersoneel geïnformeerd. Er is soms een gaslucht te ruiken, er zijn geen te hoge concentraties gas gemeten in de omgeving. De ontruiming van de woningen is uit voorzorg omdat de lekkage zich dicht bij deze drie woningen bevindt.

Personeel van netbeheerder DNWG.nl zal de leiding de komende avond en nacht repareren. De werkzaamheden zullen tot naar verwachting zondagochtend vroeg duren. Tijdens de werkzaamheden zal de gasvoorziening in de omgeving intact blijven. Dat is ook de reden waarom de werkzaamheden langere tijd duren. Ter hoogte van de werkzaamheden aan de Siguitsedijk is de weg ter hoogte van de Fransjesweg afgesloten.

Er worden door personeel van DNWG metingen uitgevoerd tijdens de werkzaamheden.

Terug naar meldingen