Gaslek in rioolkolk in Zaamslag

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
donderdag, 31 december 2015 om 23:18:01
Grip 1
Gesloten

In een rioolkolk aan de Axelsestraat in Zaamslag is een gaslek ontstaan. Brandweer en politie zijn ter plaatse, de naaste omgeving is afgezet. Bedoeling is deze omgeving vuurwerkvrij te houden. DELTA is bezig met opsporen van het lek.

vrijdag, 1 januari 2016 om 2:38:49

Bij controle van enkele panden is gas gemeten, daarom worden nu alle woningen tot aan het Plein gecontroleerd. Woningen waarin gas wordt gemeten worden geventileerd. DELTA werkt eraan om alle problemen op te lossen, zodat alle woningen weer gas kunnen gebruiken. Er wordt nu afgeschaald. Einde berichtgeving.

vrijdag, 1 januari 2016 om 1:50:33

De gaslekkage is gestopt door afblokken deel gasleiding. Twee woningen, Axelsestraat 11 en 16, hebben hierdoor geen gas. Andere woningen in het afgezette gebied worden momenteel steekproefsgewijs gecontroleerd op de aanwezigheid van gas.

vrijdag, 1 januari 2016 om 0:56:44

Er stroomt nog steeds gas uit. DELTA verricht metingen om te kijken hoe het zich verspreidt. Mensen die wonen in het gebied Brouwerijstraat tot het Plein kunnen tot nader bericht geen gas gebruiken. Een deel van de gasleiding wordt afgesloten. Bewoners worden hierover persoonlijk geïnformeerd door DELTA.

donderdag, 31 december 2015 om 23:35:04

Het lek is gevonden maar nog niet gedicht en het gas stroomt nog steeds uit. De brandweer is bezig om de putten in de omgeving van het lek (hoek Axelsestraat-Brouwerijstraat) te openen. Ook wordt lucht in het riool geblazen om doorstroming te krijgen en het gas te verdunnen. Vanwege mogelijk explosiegevaar mag in de omgeving rond het lek, voornamelijk Axelsestraat/Molenstraat richting het centrale plein, geen vuurwerk worden afgestoken. Bewoners van de huizen in dit gebied worden door de brandweer geïnformeerd.

Terug naar meldingen