Duinbrand bij Zwanenburg, Vlissingen

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
zondag, 8 juli 2018 om 20:06:07
Gesloten

Er is een duinbrand gemeld tussen Vlissingen en Dishoek, bij Zwanenburg. Vanwege het verhoogde natuurbrandrisico is uit voorzorg groot opgeschaald en zijn meerdere blusvoertuigen onderweg, inclusief een waterwagen.

Naar schatting staat zo'n 20 vierkante meter duin in brand.

Bij brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven.

20:13:30

Het vuur is uit en er wordt brand meester gemeld door de officier van dienst. De eenheden ter plaatse gaan nablussen. De waterwagen hoeft niet meer door te komen en mag retour kazerne.

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Natuurbrand

Wacht hulp niet af. Vlucht zo snel en zo ver mogelijk weg van de brand. Veilige plekken zijn de openbare weg, een groot verhard terrein of de bebouwde kom. Help andere mensen en kinderen naar een veilige plek.

Loop niet voor de brand uit of in de richting waarin de brand zich verspreid. Loop dwars op de brand. Daarmee verklein je de kans dat de brand je inhaalt.

Bel 112 en geef de locatie van de brand zo precies mogelijk door. Kijk in je omgeving of je herkenningspunten hebt, zoals een ANWB-paddenstoel, informatieborden, straatnamen of nummers op paaltjes en bankjes.

Volg de aanwijzingen van overheid en hulpverleners op. Volg het nieuws op www.zeelandveilig.nl, Twitter @VRZ of Facebook Zldveilig.