Druppellekkage bij Dow in Hoek

Laatst bijgewerkt 16-02-2021
dinsdag, 16 februari 2021 om 16:34:23

De brandweer is opgeroepen om de bedrijfsbrandweer te ondersteunen bij een druppellekkage in een van de krakers bij Dow in Hoek. De lekkage is inmiddels afgedekt met schuim. Het productieproces is stilgelegd en de fabriek is aan het affakkelen om overtollig product kwijt te raken. 

Brandweer verricht metingen; er worden nog geen te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. 

dinsdag, 16 februari 2021 om 18:17:57

De lekkage is verholpen. Dow zal het incident nu verder zelf afhandelen, de brandweer van Veiligheidsregio Zeeland gaat inpakken en terug naar de kazerne. 

Het affakkelen kan nog enige tijd duren.

Einde berichtgeving. 

dinsdag, 16 februari 2021 om 17:18:37

Dow is bezig om de lekkage te verhelpen. In de tussentijd wordt het uitgestroomde product met schuim afgedekt. De brandweer meet of er eventueel te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen in de buitenlucht komen. Dit is nog niet het geval en de verwachting is ook dat dit niet gaat gebeuren. Het affakkelen, waarmee men overtollig product kan verbranden, kan nog enige tijd duren. 

Er is ook een ambulance opgeroepen geweest bij Dow. Deze is opgeroepen voor een ander incident, heeft niets te maken met deze lekkage. Bij de lekkage zijn geen personen gewond geraakt. 

dinsdag, 16 februari 2021 om 16:41:16

Informatie over het affakkelen staat op de site van Dow.  

Terug naar meldingen