Cadzand Boulevard de Wielingen gaslekkage GRIP 1

Laatst bijgewerkt 23-02-2023
woensdag, 22 februari 2023 om 19:07:24
Grip 1
Gesloten

Aan de Boulevard de Wielingen is een gaslekkage geconstateerd. De brandweer is ter plaatse en heeft metingen gedaan. Er is gas gemeten in het riool, in het deel van de straat dat vanwege werkzaamheden open gebroken is. De politie zet de omgeving af en de brandweer start met ontruiming van nabij gelegen appartementen. Een adviseur gevaarlijke stoffen is onderweg, evenals een monteur van Stedin. 

woensdag, 22 februari 2023 om 23:10:45

Het incident is hiermee voor de brandweer afgerond, de eenheden gaan inpakken en terug naar de kazernes. Einde berichtgeving. 

woensdag, 22 februari 2023 om 23:09:14

De activiteiten voor de brandweer zijn afgerond. Mensen zijn terug in hun appartement/hotel en de sporthal is weer leeg. 

Het kan zijn dat in de komende dagen nog steeds een gaslucht te ruiken is. Er kan namelijk nog wat geur van het gas in de grond zitten. Dit brengt geen gevaar met zich mee. Wie zich toch wat misselijk of draaierig voelt als gevolg van de gaslucht, kan het beste even contact opnemen met de huisarts.  

woensdag, 22 februari 2023 om 22:57:17

Alle panden zijn nu gecontroleerd en veilig bevonden, mensen kunnen terug. Er zijn enkele mensen in de opvang die niet zelfstandig terug kunnen gaan, die worden met een busje van de brandweer terug gebracht. 

woensdag, 22 februari 2023 om 22:36:04

De mensen die in hotel De Blanke Top verblijven mogen ook terug. Er wordt ook gestart met het weghalen van de wegafzettingen. De afzetting Ringdijk Noord blijft nog even staan.

woensdag, 22 februari 2023 om 22:31:52

De brandweer heeft het riool geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van gas. Er is nu niets meer gemeten. 
Het Badhuis is eveneens gecontroleerd en vrijgegeven. Mensen die daar verblijven kunnen terug. 

woensdag, 22 februari 2023 om 22:06:29

Het lek is gevonden en de leidingen zijn afgesloten, de uitstroom van gas is daarmee gestopt. De daadwerkelijke reparatie volgt op een later moment. De brandweer gaat nu in de ontruimde panden meten of er nog gas waar te nemen is. Als dat niet het geval is, wordt het pand veilig verklaard en kunnen de bewoners terug. Zij horen het zodra de brandweer het heeft gemeld, zodat ze snel terug kunnen. Op dit blog wordt vermeld van welk pand bewoners terug kunnen. 

woensdag, 22 februari 2023 om 20:53:59

De locatie van het lek is gevonden, Boulevard de Wielingen ter hoogte van nummer 7. Er zijn daar werkzaamheden aan de straat. De monteurs van Stedin zijn inmiddels ter plaatse en gaan kijken wat er gedaan kan worden.

De ontruiming van Duinhof 3 en hotel De Blanke Top is afgerond, met het Badhuis zijn ze nog bezig. Zo'n 70 mensen + kinderen + huisdieren hebben gebruikt gemaakt van de opvang in de sporthal. Uit voorzorg is daar ook een ambulance gestationeerd. 

Er is een woordvoerder van Veiligheidsregio Zeeland aanwezig bij de CoPI-unit, vlakbij het tankstation.

woensdag, 22 februari 2023 om 19:47:02

De ontruiming duurt nog voort, gaat met name om de hotels/appartementen De Blanke top, Duinhof zuid en het Badhuis. De brandweer is verder bezig om de precieze locatie van het lek te vinden. 

woensdag, 22 februari 2023 om 19:30:23

Er wordt ook een meetploeg van de brandweer gealarmeerd en een extra brandweereenheid. Deze extra eenheid gaat hulp bieden bij de ontruiming. Het betreft een groot complex met veel appartementen. Vanwege de voorjaarsvakantie is er ook een goede bezetting van de appartementen, maar het is nog niet bekend om hoeveel mensen het precies gaat. #Cadzand

woensdag, 22 februari 2023 om 19:19:15

De ontruiming van de appartementen is in volle gang. Er is ook een restaurant en een frituur ontruimd. Mensen worden opgevangen in een sporthal. 

Terug naar meldingen