Buitenbrand Zeedijk Eendragtweg Zaamslag

Laatst bijgewerkt 4-06-2023
zondag, 4 juni 2023 om 14:41:30
Gesloten

Er is brand uitgebroken aan de zeedijk langs de Westerschelde ter hoogte van de Eendragtweg in Zaamslag. De brand beslaat een stuk dijk van ongeveer 100 meter. De brand woedt aan weerszijden van de dijk en wordt door twee blusvoertuigen bestreden. Er ligt veel gemaaid hooi op de dijk waardoor de brand snel is uitgebreid. De meldkamer heeft daarom opgeschaald en ter ondersteuning twee waterwagens gealarmeerd.

zondag, 4 juni 2023 om 14:56:19 - Brand is meester

De Officier van dienst geeft het sein brandmeester. De brandweereenheden hebben de brand aan beide zijden van de dijk geblust. Wél moet er nog worden nageblust. Het Waterschap wordt in kennis gesteld, omdat er een aanzienlijk stuk dijk is verbrand. 

Om te voorzien in voldoende bluswater zijn twee waterwagen en een schuimblusvoertuig ter plaatse.

Arbeidsintensief en warm
De brandweerinzet is arbeidsintensief en het is warm, daarom komt er logistieke ondersteuning ter plaatse om het personeel te voorzien van voldoende water en frisdrank.

Eendragtweg afgesloten ter hoogte van brand
Er zijn veel brandweervoertuigen aanwezig en moeten pendelen om water halen, daarom is de weg afgesloten voor het verkeer ter hoogte van de brand.

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.