Buitenbrand naast autosloperij aan de Ringweg in Oosterland

Laatst bijgewerkt 26-04-2019
vrijdag, 26 april 2019 om 0:38:42
Gesloten

Aan de Ringweg in Oosterland woedt een buitenbrand naast een autosloperij. Meerdere auto's staan in brand. Brandweer is met een blusvoertuig ter plaatse, twee andere en een waterwagen zijn onderweg.

vrijdag 26 april 01:36:28

De officier van dienst meldt brand meester te zijn. Het afblussen gaat nog wel even duren. Uiteindelijk zijn zo'n 30 auto's bij de brand betrokken geraakt.

Einde berichtgeving.

vrijdag 26 april 01:22:31 - Beperkt overlast in omgeving

Er staan zo'n 20 auto's in brand. Naast water wordt ook schuim gebruikt bij het blussen van de brand. 

De rook trekt over de polder, waar weinig bebouwing is. Er is daarmee beperkt overlast in de omgeving. Ter controle is wel een meetploeg aan de slag in de omgeving.

vrijdag 26 april 00:52:26

Er wordt een extra blusvoertuig opgeroepen om extra water te hebben (classificatie zeer grote brand). Ook wordt een meetploeg opgeroepen. 

Met een heftruck worden auto's weggesleept van het terrein.

Bij de brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. 

vrijdag 26 april 00:42:59

Er wordt een extra waterwagen gealarmeerd.

De politie sluit de omgeving af om de brandweer ruimte te geven.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.