Brand zorgcentrum Zaamslag

Laatst bijgewerkt 19-01-2023
donderdag, 19 januari 2023 om 8:12:30
Gesloten

Er is melding gemaakt van brand in een zorgcentrum in Zaamslag. Op de tweede verdieping van het zorgcentrum staat in een van de kamers een oven in brand. De bewoners worden door BHV-personeel overgebracht naar een ander deel van het zorgcentrum. Brandweer is aanrijdend. Geef hulpdiensten de ruimte.

donderdag, 19 januari 2023 om 8:28:32

Brand is beperkt gebleven tot 1 kamer. Wel rook en stank op de gang. Daarvoor komt Salvage ter plaatse. Brandweer ventileert ruimtes. Ambulance personeel is ook ter plaatste gekomen en heeft een bewoner gezien die last had van rookinhalatie. Na ventilatie kunnen bewoners terug naar hun woningen. Voor de bewoner van het appartement waar de brand was, wordt door het zorgcentrum onderdak geregeld. Einde berichtgeving. 

donderdag, 19 januari 2023 om 8:19:32

Brandweer is ter plaatste en meldt brand meester. De brand in de oven is geblust. Het is nog wel nodig om de ruimtes te ventileren. De vleugel van het gebouw waar de brand is ontstaan, is inmiddels volledig ontruimd door personeel van het zorgcentrum. 

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.