Brand woning Nieuwe Groeneweg Oosterland

Laatst bijgewerkt 7-12-2023
donderdag, 7 december 2023 om 3:57:09
Gesloten

We zijn uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan de Nieuwe Groeneweg te Oosterland.

donderdag, 7 december 2023 om 5:35:10

We hebben wat sloopwerk moeten verrichten aan het dak om de brand goed te kunnen blussen. We zijn bezig met de laatste werkzaamheden en gaan dan terug naar de posten. Stichting Salvage komt ter plaatse voor het ondersteunen van de bewoners bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

 

donderdag, 7 december 2023 om 4:58:00

Het vuur is in de isolatieplaten gaan zitten waarmee het dak aan de binnenzijde is geïsoleerd. We blussen dit vanaf binnen en met behulp van de hoogwerker.

donderdag, 7 december 2023 om 4:13:05

De bewoners van de woning zijn veilig naar buiten gegaan. De brand is bijna geblust. Met de hoogwerker gaan we nog wat dakpannen verwijderen om te controleren in het dakbeschot.

donderdag, 7 december 2023 om 4:07:10

We zijn met eerste blusvoertuig en hoogwerker ter plaatse en gestart met blussen. De brand is uitslaand uit het dak van de woning. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website