Brand in woning Hoofdplaat

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
vrijdag, 28 december 2018 om 10:50:44
Gesloten

Omstreeks 10:35uur is er een melding van een woningbrand binnengekomen op de meldkamer. De meldkamer heeft daarom opgeschaald naar middelbrand. Drie brandweereenheden zijn ter plaatse en gestart met het bestrijden van de brand.

De brand is uitslaand. Alle bewoners zijn uit de woning.

vrijdag, 28 december 2018 om 12:09:22 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester is. 

De brand heeft gewoed op de verdieping, deze is geheel uitgebrand. Brandweer blust nog na en rondt werkzaamheden op het brandadres af.

Er zijn geen gewonden en de woning van de buren is behouden gebleven.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 28 december 2018 om 11:30:44 - Forse schade aan woning, aangrenzende woning behouden

Het lukt de brandweer de aangrenzende woning te behouden. De schade aan de woning waar de brand woedt is groot. Stichting Salvage wordt ingezet ter ondersteuning van de eigenaar/bewoners bij de afhandeling van de schade en opvang.

vrijdag, 28 december 2018 om 11:11:18 - Brand onder controle

De brand woedt op de verdieping van de woning. De brandweer is in de woning gestart met het blussen van de brand. Er zijn drie blusvoertuigen en een waterwagen ingezet voor de brandbestrijding en een hoogwerker voor het blussen van het dak. Brandweer heeft de brand onder controle, maar is de brand nog niet meester. Uitbreiding naar de aangrenzende woning wordt voorkomen.

 

 

vrijdag, 28 december 2018 om 11:00:55 - Woningbrand is uitslaand, forse rookontwikkeling

De brandweer is ter plaatse gestart met het bestrijden van de brand. Bij aankomst van de brandweer is de brand uitslaand uit het dak en is er forse rook ontwikkeling.

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.