Brand woning Graafjansdijk A Westdorpe

Laatst bijgewerkt 22-06-2023
donderdag, 22 juni 2023 om 16:09:02
Grip 1
Gesloten

GRIP 1 vanwege woningbrand aan de Graafjansdijk A te Westdorpe. De brand is uitslaand. We zijn met meerdere eenheden ter plaatse. Vanwege mogelijke aanwezigheid gasflessen in de woning worden naastgelegen woningen ontruimd.

donderdag, 22 juni 2023 om 18:48:28 - GRIP 0

Hulpdiensten schalen af naar GRIP 0.

Brandweer is klaar met nablussen, de brand is uit. Na de laatste controles worden de werkzaamheden afgerond en keren de brandweereenheden terug naar de kazerne. De brand heeft zich beperkt tot 1 woning, de woning zelf is onbewoonbaar.
Er zijn ca. 10 mensen opgevangen in de kerk. Brandweereenheden controleren de ontruimde woningen en bepalen of het veilig is voor de bewoners om terug te keren.

Uit voorzorg verrichten meetploegen van de brandweer metingen in de omgeving. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven).

Stichting Salvage is ter plaatse om te ondersteunen bij de afhandeling van schade.

Einde berichtgeving.

 

donderdag, 22 juni 2023 om 18:05:45 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brandweereenheden de brand meester zijn. Het gevaar voor explosie is daarmee ook geweken. Brandweer is op dit moment het pand aan het verkennen en aan het nablussen.

donderdag, 22 juni 2023 om 17:38:00 - woningen ontruimd

in de directe nabijheid zijn ca.10 woningen ontruimd. Reden hiervoor is de rookontwikkeling enerzijds en de dreiging van eventueel aanwezige gasflessen anderzijds. De bewoners zijn/worden opgevangen in de plaatselijke kerk.

 

donderdag, 22 juni 2023 om 16:59:57

De bewoner van de woning is met rookinhalatie door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Verder zijn er geen slachtoffers. 

donderdag, 22 juni 2023 om 16:54:02 - GRIP 1

In de woning bevinden zich gasflessen. Omdat er gevaar is dat de gasflessen door de brand tot explosie komen, worden naastgelegen woningen ontruimd. Daarom hebben we opgeschaald naar GRIP 1 voor goede coordinatie van de hulpdiensten.

donderdag, 22 juni 2023 om 16:30:50

De brand is inmiddels niet meer uitslaand. Het betreft nog steeds één woonhuis. De rookontwikkeling over het dorp is minder geworden, maar kan nog wel voor overlast zorgen. De rookontwikkeling kan door het blussen wel toenemen. 

donderdag, 22 juni 2023 om 16:13:44

Er is sprake van behoorlijke rookontwikkeling over het dorp. Indien je last hebt van de rook, sluit dan ramen, deuren en schakel ventilatie uit. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.