Brand schuur Industrieweg Bruinisse

Laatst bijgewerkt 20-05-2023
zaterdag, 20 mei 2023 om 10:43:53
Gesloten

In een schuur aan de Industrieweg te Bruinisse staan accu's en kabels in brand. Brandweer is met twee blusvoertuigen aanwezig en begonnen met de blussing.  

zaterdag, 20 mei 2023 om 11:11:24

De accu's liggen nu veilig buiten en de temperatuur is laag. Voor de zekerheid komt de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse om te beoordelen of het daarom nog noodzakelijk is de accu's onder te dompelen. De loods is verkend, er was geen verdere uitbreiding. Einde berichtgeving. 

zaterdag, 20 mei 2023 om 10:58:33

Het gaat om een bedrijf dat accu's maakt voor zonnepanelen. De brandende accupakketten zijn met heftruck naar buiten gereden om uitbreiding te voorkomen. Met warmtebeeldcamera wordt onderzocht welke delen branden. Via nabijgelegen bedrijf wordt een waterbak geregeld waar de accu's in ondergedompeld kunnen worden.  

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.