Brand portiekflat Schaepmanstraat Vlissingen

Laatst bijgewerkt 11-06-2023
zondag, 11 juni 2023 om 4:39:38
Gesloten

Omstreeks 4:15u is er brand gemeld in een portiekflat aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. Er komen meerdere meldingen binnen bij 112. Er zijn daarom direct meerdere eenheden gealarmeerd. Er komt dikke zwarte rook uit de centrale hal van de flat.

zondag, 11 juni 2023 om 5:42:53

In totaal zijn alle 8 flatwoningen door de brandweer gecontroleerd. De bewoners hebben de woningen met een hoogwerker en een autoladder van de brandweer via het balkon kunnen verlaten. 12 bewoners worden op dit moment ter plekke opgevangen. 1 Bewoner wordt gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel, verder zijn er geen gewonden. Het trappenhuis van de flat heeft vol gestaan met zwarte rook, het is daardoor op dit moment niet mogelijk de woningen via het trappenhuis te benaderen. Stichting Salvage komt ter plaatse, in overleg met gemeente Vlissingen wordt bekeken wanneer de bewoners terugkunnen naar hun woning en waar ze in de tussentijd worden opgevangen.

De brandweereenheden ronden hun werkzaamheden af en keren terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

zondag, 11 juni 2023 om 5:04:25 - Brand is meester

De Officier van Dienst geeft het sein brand meester. De brand in het trappenhuis is geblust, er zijn er geen gewonden.

Alle betrokken flatwoningen worden door de brandweer gecontroleerd, het betreft 8 woningen (4 verdiepingen, telkens 1 woning links en 1 woning rechts van trappenhuis). 

Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

zondag, 11 juni 2023 om 4:56:14

Het portaal staat bij aankomst van de brandweer vol met zwarte rook. Brandweer is met twee blusvoertuigen gestart met het verkennen en doorzoeken van het portaal van de flat. De vuurhaard lijkt te zijn gevonden en blijkt een scootmobiel wat in brand staat en wordt zo snel mogelijk geblust. Daarnaast wordt direct geventileerd om rook te verdrijven.

Omdat er veel rook in het trappenhuis/portiek staat, worden de bewoners met een hoogwerker en een autoladder door de brandweer van het balkon gehaald en ter plaatse opgevangen. De portiekflat heeft 4 verdiepingen. De woningen aangrenzend aan het trappenhuis (links en rechts, maximaal 8) worden door de brandweer ontruimd en verkend.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.