Brand Plan 9890 Europaweg Ritthem

Laatst bijgewerkt 25-05-2019
zaterdag, 25 mei 2019 om 18:15:41
Gesloten

Er is brand uitgebroken in een werkplaats op het terrein van Plan 9890 aan de Europaweg in Ritthem. De brand gaat gepaard met forse rookontwikkelling die in de wijde omgeving zichtbaar is.

De overheidsbrandweer is inmiddels ter plaatse en werkt samen met de bedrijfsbrandweer. 

zaterdag 25 mei 20:51:56

De overheidsbrandweer rondt haar werkzaamheden af en draagt over aan de bedrijfsbrandweer, waarna ze terugkeert naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

zaterdag 25 mei 20:40:24 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is.

zaterdag 25 mei 20:14:52

Er komt een wielkraan ter plaatse om een deel van de gevel te slopen. Daarnaast is inmiddels een autoladder ter plaatse om vanaf boven te blussen.

 

zaterdag 25 mei 19:21:31

Op het voormalig Thermphos-terrein bevinden zich diverse gevaarlijke stoffen. Daarom meet de brandweer tijdens het blussen van de brand  uit voorzorg en is ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen aanwezig. Op leefniveau (daar waar mensen en dieren verblijven) zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen waargenomen.

De brandweer blust de brand van buitenaf en zet hierbij diverse waterkanonnen in. Het blussen van de brand zal nog enige tijd in beslag nemen. Hoewel de rookontwikkeling is afgenomen, zal er rookontwikkeling blijven tijdens de bluswerkzaamheden.

 

zaterdag 25 mei 18:39:49

De brand bevindt zich in een werkplaats, een loods van ongeveer 50x10mtr groot. In de loods vinden werkzaamheden plaats voor de ontmanteling en sanering van het voormalig Thermphosterrein. De brandweer bestrijdt de brand vanaf buiten met twee blusvoertuigen, waardoor de rook is afgenomen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.