Brand op zolder van een woning aan Van Swietenstraat in Terneuzen

Laatst bijgewerkt 25-03-2024
maandag, 25 maart 2024 om 11:02:13
Gesloten

In een woning aan de Van Swietenstraat in Terneuzen woedt een uitslaande zolderbrand. We zijn met meerdere voertuigen uitgerukt. De bewoner is uit de woning.

maandag, 25 maart 2024 om 12:00:02

De officier van dienst geeft het sein brand meester. We gaan straks nog een nacontrole doen. Wel duidelijk is dat de woning dusdanig beschadigd is dat tijdelijk onderdak wordt gezocht voor de bewoonster. Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

maandag, 25 maart 2024 om 11:50:54

De bewoonster van het huis is voor de zekerheid nagekeken door het personeel van de ambulance. Er is geen reden om haar mee te nemen naar het ziekenhuis.

maandag, 25 maart 2024 om 11:37:24

Voor de bewoonster is een medewerker van de stichting Salvage onderweg. Die zal helpen bij de afhandeling van de schade.

maandag, 25 maart 2024 om 11:28:23

De honden van de bewoonster zijn uit huis gehaald. Uitbreiding naar de buren lijkt mee te vallen. We zijn nog wel even bezig met sloopwerkzaamheden in de nok van het dak. We willen zeker weten dat daar geen brandplaatsen meer zitten.

maandag, 25 maart 2024 om 11:12:05

Op de zolder stond een wasdroger in brand. Deze is inmiddels uit. Er zit nog brand in de nok van het dak. Deze zijn we aan het blussen en proberen uitbreiding naar de buren te voorkomen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website