brand onder woningen Schaepmanstraat Vlissingen

Laatst bijgewerkt 29-03-2021
maandag, 29 maart 2021 om 5:43:57
Grip 1
Gesloten

Onder woningen van een flatgebouw aan de Schaepmanstraat Vlissingen woedt brand. 

maandag, 29 maart 2021 om 7:53:40 - Brandweer gaat inpakken geen GRIP-situatie meer.

Situatie is onder controle, er is geen GRIP-situatie meer voor de hulpdiensten.

Er zijn zeven mensen uit de woningen gehaald, drie personen worden opgevangen in ‘De Combinatie’, de andere bewoners worden opgevangen bij familie of vrienden. De bewoners uit het portiek waar de brand is ontstaan kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. De bewoners uit het naastgelegen portiek kunnen wel terug naar hun woningen. Bij enkele woningen is de gasvoorziening uit voorzorg afgesloten, dit wordt verholpen. Er is een dierenambulance aanwezig om eventuele huisdieren op te vangen.  De brandweer gaan na het ventileren van de woningen inpakken, daarna keren zij terug.

Einde berichtgeving.

maandag, 29 maart 2021 om 7:38:58 - sein brand meester

zojuist sein brand meester gegeven.

maandag, 29 maart 2021 om 7:18:15

Door de gemeente Vlissingen is 'De Combinatie' aan het  Pablo Picassoplein open gesteld om bewoners die uit hun woningen zijn gehaald op te vangen.

maandag, 29 maart 2021 om 6:57:58

Enkele bewoners zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, er zijn geen gewonden. Het betreft bewoners van acht woningen uit het portiek, gemeente Vlissingen verzorgt opvang voor deze personen. De woningen worden door brandweer gecontroleerd.

maandag, 29 maart 2021 om 6:30:49

Er is hulp ingeroepen van de Stichting Salvage voor de afhandeling van de schade.

maandag, 29 maart 2021 om 6:14:52

Zover nu bekend zijn alle bewoners uit het portiek ongedeerd uit de woningen gehaald. Brand woedt in meterkast op eerste bouwlaag, hierdoor lekte er ook gas. Gas is zojuist afgesloten. De naastgelegen portieken worden gecontroleerd. Ambulance controleert enkele bewoners vanwege rookinhalatie.

maandag, 29 maart 2021 om 5:52:42 - opschaling voor multidisciplinaire afstemming naar GRIP1

Er is ook een lekkage van de gasleiding in het gebouw. Het nutsbedrijf is gewaarschuwd. Voor multidisciplinaire afstemming is opgeschaald naar GRIP1, zie voor info Regionaal Crisisplan

 

maandag, 29 maart 2021 om 5:47:05

Onder woningen aan de Schaepmanstraat woedt brand, trappenhuis staat vol rook. 2 blusvoertuigen en hoogwerker zijn ingezet, 3e blusvoertuig en ladderwagen gealarmeerd omdat er mensen uit de woningen gehaald moeten worden via de buitenzijde.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.