brand loods Korenweg Nieuwdorp

Laatst bijgewerkt 2-06-2020
dinsdag, 2 juni 2020 om 0:47:54
Gesloten

Uitslaande brand in loods van ca 30x20 meter, 2 blusvoertuigen ter plaatse ingezet bij brand, 3e en meetploeg hebben omgeving verkend, de autoladder is niet meer ingezet.

dinsdag, 2 juni 2020 om 2:52:13

Er blijft nog een blusvoertuig aanwezig om de brand na te blussen. Overige eenheden keren terug naar hun kazernes. Er kan tijdens het nablussen mogelijk nog wat overlast ontstaan door de rook.

Bij de brand is asbesthoudend materiaal van de dakplaten vrijgekomen. Door de geringe wind is dit direct naast de loods beland. De gemeente Borsele zal zorgdragen voor de informatie naar de direct omwonenden. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest.

Einde berichtgeving.

dinsdag, 2 juni 2020 om 2:47:11 - sein brand meester

Zojuist sein brand meester gegeven.

dinsdag, 2 juni 2020 om 2:09:08

Voor aankomst van de eerste brandweereenheid was de brand al volledig uitslaand. Blussen van de brand was daardoor niet mogelijk en niet noodzakelijk, hierdoor en door de geringe windsnelheid is de overlast voor de omgeving zo klein mogelijk gebleven. Er zijn twee blusvoertuigen ingezet, een derde blusvoertuig en een meetploeg hebben de omgeving verder verkend. De aanwezige autoladder is niet meer ingezet en zal terugkeren naar de kazerne.  Er zijn geen mensen en/of dieren betrokken bij de brand.

dinsdag, 2 juni 2020 om 1:26:04

De bewoners van twee naastgelegen woningen aan de Kasteelweg zijn gewekt en gevraagd binnen te blijven, ramen, deuren en ventilatie af te sluiten in verband met de rook.

dinsdag, 2 juni 2020 om 1:18:14

Brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen gebouwen. In de loods staan onder andere auto's, voertuigen, materialen  en middelen opgeslagen. Er is een meetploeg gealarmeerd om een beeld te krijgen bij de verspreiding van rook in de omgeving.

dinsdag, 2 juni 2020 om 0:59:55 - blijf uit de rook

Blijf uit de rook, als u last heeft van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.