Brand loods Binnendijk Hoek

Laatst bijgewerkt 9-09-2022
donderdag, 8 september 2022 om 21:41:52
Gesloten

Er is sprake van uitslaande brand uit een loods van een loonbedrijf aan de Binnendijk in Hoek. In de loods staan enkele landbouwvoertuigen. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Blijf uit de rook, geef hulpdiensten de ruimte.

vrijdag, 9 september 2022 om 0:22:28

Het watertransportsysteem zal zo dadelijk worden opgeruimd. Daarvoor blijft de weg nog enige tijd afgesloten. Eerste eenheden gaan retour naar de posten. Brandweer rondt werkzaamheden af. Salvage is inmiddels ter plaatse voor afhandeling van de schade met de eigenaar. Einde berichtgeving. 

donderdag, 8 september 2022 om 23:30:41

De officier van dienst heeft zojuist het sein brand meester gegeven.

donderdag, 8 september 2022 om 23:15:26

De aanwezige gascilinders zijn op tijd uit de loods gehaald. De brandweer heeft de brand weten te stoppen in het midden van de loods, bij de brandwerende scheiding. Het gedeelte daarachter, waar zich een aardappelopslag bevindt, is daarmee behouden gebleven. Op dit moment worden de laatste vuurhaarden geblust. 

donderdag, 8 september 2022 om 22:50:01

De brand is bijna onder controle. Voor de verzorging van de ingezette eenheden wordt logistiek opgestart. Stichting Salvage is opgeroepen voor het ondersteunen van de eigenaar bij het afhandelen van de schade.

donderdag, 8 september 2022 om 22:34:03

Bij het uitbreken van de brand waren geen mensen of dieren in de loods aanwezig. De brandweer zet op dit moment in op het bestrijding van de brand bij een soort brandwerende scheiding in de schuur. Het watertransportsysteem is bijna gereed. Politie is aanwezig voor de afsluiting van de weg in verband met de uitgerolde slangen.

donderdag, 8 september 2022 om 22:15:12

Voor de bluswatervoorziening wordt op dit moment een watertransportsysteem opgebouwd. Water zal worden opgepompt uit het water bij de Molendijk. De slangen zullen vervolgens over de weg lopen naar de eenheden bij de brandende loods. De Hoekseweg zal daarom tijdelijk worden afgesloten van de Altenastraat tot aan de Binnendijk. Geef de brandweer de ruimte. 

donderdag, 8 september 2022 om 22:05:17

In de loods staan enkele gasflessen en olievaten, die de brandweer eruit probeert te halen. Met meerdere blusvoertuigen wordt de brand bestreden. Om te zorgen voor extra bluswater wordt een watertransportsysteem (WTS2500) opgebouwd. 

donderdag, 8 september 2022 om 21:49:11

Er zijn inmiddels twee blusvoertuigen aanwezig en gestart met de bestrijding van de brand. Daarnaast zijn nog extra eenheden aanrijdend, waaronder watertransport, blusvoertuigen en een hoogwerker.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.