Brand loods Beoostenblijsestraat Axel

Laatst bijgewerkt 7-12-2023
woensdag, 6 december 2023 om 6:08:03
Gesloten

We zijn uitgerukt voor uitslaande brand in een loods bij een agrarisch bedrijf aan de Beoostenblijsestraat te Axel. 

woensdag, 6 december 2023 om 12:29:49

In overleg met de eigenaar en Salvage hebben we besloten om de restanten van de twee loodsen verder te laten afbranden. We ronden daarmee de brandweerinzet af en gaan met alle eenheden terug naar de posten. De eigenaar informeert ons als de situatie verandert en vanavond zullen we nog een controle uitvoeren. We verwachten dat het nog 1 tot 2 dagen zal duren voor de brand uit is. Daarbij komt wel wat rook vrij. Hiervoor hoeft niet naar 112 te worden gebeld. Als we wel actief zouden blussen, zou dat juist voor veel meer rook en dus overlast zorgen, daarom kiezen voor deze aanpak.

Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

woensdag, 6 december 2023 om 11:32:42

Op dit moment is geen gevaar meer voor overslag op woonhuis en andere schuur. Daarom zijn we gestopt met blussen. Rond 12 uur bekijken we of we de inzet verder kunnen afschalen.

woensdag, 6 december 2023 om 9:45:54

We staan nog met twee blusvoertuigen en de hoogwerker bij de brandende loodsen. De overige eenheden zijn terug gegaan naar de posten.

woensdag, 6 december 2023 om 8:11:34

Omdat de wind de komende uren gaat draaien kan het dat inwoners van Heikant stankoverlast ervaren. Sluit dan ramen en zet ventilatie uit. Meetploegen rijden rond in de omgeving voor de zekerheid. We meten geen gevaarlijke stoffen.

We laten de brandende loodsen gecontroleerd uitbranden. Dat zorgt voor een betere, snellere en schonere verbranding dan dat we zouden blussen. Ondertussen koelen we woonhuis en andere schuur om zo overslag te voorkomen.

woensdag, 6 december 2023 om 7:35:52

Bij de brand zijn geen mensen of dieren betrokken. De brand is in twee geschakelde loodsen. In de loodsen ligt een berg stro en daarnaast ander materiaal opgeslagen. Omdat het blussen van een berg stro lastig is, denken we dat onze inzet nog zeker een aantal uren zal duren.

We hebben een watertransportsysteem opgebouwd waarmee we bluswater pompen uit de nabijgelegen watergang. Vanwege onze inzet is de Beoostenblijsestraat de komende uren nog afgesloten voor ander verkeer.. 

woensdag, 6 december 2023 om 6:45:44

We zetten nu in op het blussen van de brandende loodsen. Ook proberen we te voorkomen dat de brand overslaat op het woonhuis en de andere schuur. Omdat we verwachten dat deze inzet lang zal gaan duren, hebben we logistieke verzorging opgeroepen. 

woensdag, 6 december 2023 om 6:15:16

Eerste eenheid meldt dat twee loodsen die vol liggen met stro in brand staan. Omdat een derde schuur en een woonhuis daar dichtbij staan, hebben we opgeschaald. We zijn nu met twee blusvoertuigen en een waterwagen aanwezig. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website