Brand kleine loods Justaasweg Axel

Laatst bijgewerkt 14-05-2020
woensdag, 13 mei 2020 om 23:03:24
Gesloten

Brand in vrijstaande kleine loods bij golfclub aan de Justaasweg bij Axel. De brand is volledig uitslaand, brandweer kan niet meer naar binnen vanwege de felle brand. Er worden twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet. De rook trekt hoog weg, als je toch last hebt van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie.

 

donderdag, 14 mei 2020 om 0:37:00 - brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen.

Brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met het nablussen van de restanten van de loods en inventaris. Er komt bijna geen rook meer vrij. Daarna zullen de slangen worden opgeruimd. Omdat het nog geruime tijd zal duren is logistieke verzorging ingeztte brandweerlieden geactiveerd.

Einde berichtgeving.

donderdag, 14 mei 2020 om 0:00:29 - sein brand meester

Zojuist sein brand meester, brand kan niet verder uitbreiden. Grootste deel van de inhoud van de loods is inmiddels verbrand. Rook trekt vooralsnog vrijwel recht omhoog. Bij de blussing kan rook lager blijven, in het benedenwindsgebied (daar waar de rook heengaat) staan geen woningen en dergelijke. 

woensdag, 13 mei 2020 om 23:35:51 - Kinderdijk afgesloten tussen de Langeweg (N258) en de Kanaalkade/Zuidsingel.

Bij Axel is de Kinderdijk afgesloten tussen de Langeweg (N258) en de Kanaalkade/Zuidsingel. De afsluiting zal geruime tijd duren in verband met de blussing van de loods.

woensdag, 13 mei 2020 om 23:20:41 - Kinderdijk afgesloten

Loods is circa 25 x 15 meter, in de loods staan onder andere golfkarretjes. Er wordt ingezet op het voorkomen van overslag naar de naastgelegen bomen en bossages. Om voldoende bluswater te krijgen is het watertransportsysteem onderweg. De pomp met grote slangen wordt ingezet vanaf de Kinderdijk, bij de watertoren. Daarom wordt de Kinderdijk afgesloten tussen de Langeweg (N258) en de Kanaalkade/Zuidsingel.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.