Brand in woonzorgcomplex Hooge Platen Breskens

Laatst bijgewerkt 13-10-2019
zondag, 13 oktober 2019 om 9:33:24
Gesloten

Even na 0900uur is er brand ontdekt in de keuken van het woonzorgcomplex Hooge Platen in Breskens. De brand werd gemeld via een automatische brandmelding en vervolgens snel bevestigd door het personeel. 

De bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) van het woon-zorgcomplex heeft de evacuatie opgestart en bewoners in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft de brand in de keuken geblust en is brandmeester. Als gevolg van de brand is er rook ontwikkeling, de brandweer ventileert de betrokken delen van het gebouw. Er zijn geen bewoners met rookinhalatie.

 

 

zondag, 13 oktober 2019 om 9:52:43 - Kleine brand, niet in keuken maar appartement, brandmeester

In tegenstelling tot de eerste melding betrof het een brand niet in de keuken van het woon-zorgcomplex, maar in een appartement van het complex. In een magnetron is een klein brandje ontstaan wat heeft geleid tot lichte rook in het betreffende appartement. De rook heeft zich niet in het gebouw verspreid. Uit voorzorg heeft de bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) het naastgelegen appartement ontruimd.

De bewoner van het appartement heeft geen rook ingeademd en heeft geen gezondheidsklachten.

De bewoners kunnen weer terug naar het appartement.

De brandweer controleert het pand en stelt samen met het personeel de brandbeveiliging weer in werking en verlaat daarna het woon-zorgcomplex.

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen