Brand in woning Westkade Sas van Gent

Laatst bijgewerkt 21-11-2022
maandag, 21 november 2022 om 1:35:48
Gesloten

Aan de Westkade in Sas van Gent is brand uitgebroken in een woning. De brandweer is inmiddels ter plaatse met één blusvoertuig en heeft opgeschaald naar grote brand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn onderweg.

maandag, 21 november 2022 om 3:35:01

De officier van dienst heeft zojuist brand meester gegeven, de brand is onder controle maar nog niet uit. In een van de panden zijn nog brandhaardjes, maar er is geen uitbreidingsgevaar meer. In twee panden is de brand uit. Het nablussen gaat nog wel enige tijd duren. 

Einde berichtgeving. 

maandag, 21 november 2022 om 3:04:53

Vanwege het gevaar op instorting van een van de nokgevels, is deze door de brandweer gecontroleerd omgeduwd. 

maandag, 21 november 2022 om 2:45:47

Een van de andere buurpanden is nu ook bij de brand betrokken geraakt. Is kleine uitbreiding, die inmiddels onder controle is. De rook is vrijwel verdwenen, er is geen overlast voor de omgeving. Er zijn 6 mensen opgevangen in de buurt. 

maandag, 21 november 2022 om 2:22:14

Het uitbreidingsgevaar naar beide kanten is nog niet geweken. Brandweer probeert dit uiteraard te voorkomen. De vlammen zijn inmiddels een stuk minder geworden. 

De omgeving van de brand is door de politie afgezet.

maandag, 21 november 2022 om 1:58:57

Een van de naastgelegen woningen staat inmiddels ook in brand. De bewoners van de getroffen huizen worden in de omgeving opgevangen. 

Salvage is onderweg om bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade. 

maandag, 21 november 2022 om 1:48:14

Vanwege het risico op overslag naar de buurpanden heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. Een blusvoertuig is nodig voor waterwinning, daarom wordt een extra brandweereenheid opgeroepen. Brandweer probeert overslag te voorkomen. 

Er is niemand meer in de woning aanwezig, alle bewoners staan veilig buiten en zijn niet gewond geraakt. 

maandag, 21 november 2022 om 1:38:34

Het dak van de woning staat in brand. De brand is inmiddels uitslaand. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar het buurpand.

Voor de zekerheid is ook een ambulance opgeroepen. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.