Brand in woning vakantiepark Cadzand-Bad

Laatst bijgewerkt 19-06-2019
woensdag, 19 juni 2019 om 7:38:37
Gesloten

Deze morgen is na een blikseminslag brand ontstaan in een woning op een vakantiepark in Cadzand. Direct na melding zijn 2 blusvoertuigen en een redvoertuig ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plaatse was de brand uitslaand en is een extra blusvoertuig gealarmeerd.

Alle bewoners van de woning zijn buiten, er is niemand meer in de woninig.

Brandweereenheden hebben de woning verkend en het vuur op zolder in het dak aangetroffen. Van binnenuit is dit niet bereikbaar voor de blusploegen, daarom wordt samen met de inzet van de hoogwerker van buitenaf toegang gemaakt tot het vuur.

 

 

woensdag, 19 juni 2019 om 8:19:14

Brandweer is nog bezig met bluswerkzaamheden op het dak vanuit de hoogwerker. De bewoners zijn opgevangen in het hoofdgebouw van het vakantiepark.

Het eerste blusvoertuig gaat inpakken. Na afronding van de werkzaamheden keren ook de overige eenheden terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

woensdag, 19 juni 2019 om 8:06:13 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is.

Om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade wordt Stichting Salvage ter plaatse gevraagd.

woensdag, 19 juni 2019 om 7:55:57

De brand lijkt zich op dit moment te beperken tot een relatief kleine brandhaard in het dak / op zolder en is niet uitslaand. Er is geen overlast van rook voor de omgeving. Het derde blusvoertuig is uit voorzorg gealarmeerd, om de watervoorziening te kunnen leveren en in het geval de brand zicht uitbreidt

Terug naar meldingen