Brand in woning Teerlingstraat in Clinge

Laatst bijgewerkt 24-11-2019
zondag, 24 november 2019 om 21:14:16
Gesloten

Er is brand in een woning in de Teerlingstraat in Clinge. De brand woedt op de bovenverdieping, deze staat nu geheel in brand. De bewoners staan buiten. 

Brandweer is met drie eenheden aanwezig, waaronder een eenheid vanuit Belgie, met waterwagen. Ook is een hoogwerker ter plaatse en wordt een extra waterwagen aangevraagd vanuit Terneuzen. Brandweer probeert naastgelegen pand te behouden.

Voor de zekerheid is tevens een ambulance opgeroepen. 

zondag, 24 november 2019 om 21:56:22

De officier van dienst meldt brand meester te zijn. Er wordt nog enige tijd geblust, maar de kans op uitbreiding is voorbij. De rook is ook grotendeels verdwenen, wel nog wat stoomvorming.

De bovenverdieping is geheel uitgebrand, de benedenverdieping heeft veel waterschade.

Einde berichtgeving.

zondag, 24 november 2019 om 21:48:27

De brandweer is nog steeds aan het blussen. Het dak is inmiddels volledig open vanwege de brand, er wordt vanaf buiten geblust. Er is geen gevaar meer voor overslag naar het naastgelegen pand. 

De straat is afgezet voor het verkeer. 

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.