Brand in woning Pluimstraat Middelburg

Laatst bijgewerkt 25-01-2020
zaterdag, 25 januari 2020 om 6:46:11
Gesloten

In een woning aan de Pluimstraat in Middelburg heeft korte tijd brand gewoed. Het was in het begin onduidelijk of iedereen de woning verlaten had. Om 6.36 uur was de brand geblust. De omliggende woningen worden door de brandweer gecontroleerd. Er zijn drie blusvoertuigen en een autoladder aanwezig.

zaterdag, 25 januari 2020 om 7:09:27

De brand heeft gewoed in een studentenwoning op de eerste verdieping. Deze etagewoning is volledig uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stond de woning vol rook. Er zijn geen mensen of huisdieren gewond geraakt. Omliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op mogelijke uitbreiding en rook. Om de woningen te betreden zijn daarvoor deuren geforceerd. In deze woningen is ook niets aangetroffen. De bewoners zijn opgevangen in een andere woning in de straat. Er wordt in overleg met Salvage en de Gemeente opvang gezocht voor de bewoner s van de getroffen woning. De woning is inmiddels geventileerd, de brandweer gaat inpakken en keert daarna terug naar de kazernes.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 25 januari 2020 om 6:56:13 - sein brand meester

Zojuist is sein brand meester gegeven.

zaterdag, 25 januari 2020 om 6:49:12

De hulp van de Stichting Salvage is ingeroepen om de gedupeerden te helpen bij de afhandeling van de schade.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.