Brand in woning Graafjansdijk A Westdorpe

Laatst bijgewerkt 7-01-2021
donderdag, 7 januari 2021 om 4:23:31
Gesloten

In een woning aan de Graafjansdijk A Westdorpe woedt brand in een schoorsteen. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn uitgerukt. 

donderdag, 7 januari 2021 om 5:19:32

Tweede blusvoertuig is inmiddels vertrokken. De bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel, hij is niet gewond. Het personeel van het eerste blusvoertuig en de hoogwerker blijven nog enige tijd aanwezig en blussen na. De woning wordt geventileerd.

Einde berichtgeving.

 

donderdag, 7 januari 2021 om 5:08:15 - sein brand meester

Zojuist sein brand meester gegeven.

donderdag, 7 januari 2021 om 4:46:13

Om de bewoner te helpen bij het afhandelen van de schade is de hulp van Stichting Salvage ingeroepen. 

donderdag, 7 januari 2021 om 4:43:23

Brandweer heeft de brandhaard gevonden, in het schoorsteenkanaal tussen de begane grond en de eerste verdieping. In de hele woning hangt rook, om meer zicht te krijgen wordt geventileerd. Om de brandhaard te kunnen bereiken moet sloop- en breekwerk worden verricht. De bewoner was alleen in de woning, er zijn verder geen mensen of dieren betrokken. Blijf uit de rook.

donderdag, 7 januari 2021 om 4:27:14

De brand woedt in het schoorsteenkanaal, in de woning hangt veel rook. Mogelijk woedt de brand ook in het dak, bewoner heeft bluspoging gedaan en is inmiddels buiten. Voor de zekerheid rijdt ook een ambulance mee.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.