Brand in woning aan Ondernemersweg in Tholen

Laatst bijgewerkt 28-12-2022
dinsdag, 27 december 2022 om 23:02:10
Gesloten

Er is brand in de schoorsteen en onder het dak van een woning aan de Ondernemersweg in Tholen. De brandweer is uitgerukt met een blusvoertuig en een hoogwerker, na aankomst heeft de bevelvoerder opgeschaald en is een extra blusvoertuig opgeroepen. 

De brand is uitslaand, er komt rook vrij. Probeer altijd uit de rook te blijven, sluit zo nodig ramen en deuren en zet ventilatie uit. 

woensdag, 28 december 2022 om 0:00:32

De officier van dienst heeft gemeld dat het brand meester is. De brandweer is wel nog even bezig met sloopwerkzaamheden, maar er is geen gevaar meer voor uitbreiding van de brand. Stichting Salvage is onderweg om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade aan de woning. 

Einde berichtgeving.

dinsdag, 27 december 2022 om 23:23:18

De brand is onder controle, brandweer doet nog een laatste controle onder het dak om zo nodig nog laatste vuurhaardjes te blussen. Daarvoor wordt een deel van het dak gesloopt.
De brand was ontstaan in de kachel en heeft zich via de schoorsteen onder het dak verspreid. 

dinsdag, 27 december 2022 om 23:11:28

De vlammen zijn eraf. De brandweer probeert nu achter de boeiboorden te komen om de brand beter te kunnen blussen. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.