brand in woning aan de Duinweg Oostkapelle

Laatst bijgewerkt 6-03-2023
maandag, 6 maart 2023 om 4:45:33
Gesloten

Er woedt brand in een vrijstaande woning aan de Duinweg te Oostkapelle. Blijf uit de rook. De brand is ontdekt doordat de rookmelder afging.

maandag, 6 maart 2023 om 7:14:42

De brandweer voert laatste controles uit, gaat daarna inpakken en keren daarna terug naar de brandweerposten in Oostkapelle, Domburg en Stromenweg Middelburg.

Einde berichtgeving. 

maandag, 6 maart 2023 om 7:10:29 - sein brand meester

Zojuist geeft de officier van dienst het sein brand meester.

maandag, 6 maart 2023 om 7:02:49

De brand in de isolatie op het dak is grotendeels uit. Er wordt nu deel van de gevelbeplating verwijderd om de brand in de gevelisolatie te blussen.

maandag, 6 maart 2023 om 6:19:14

De brand woedt in de dakisolatie onder de dakpannen. Ook isolatie in een deel van de gevel is brand. Om de brand te bereiken worden dakpannen verwijderd en een deel van de buitengevel gesloopt. 

maandag, 6 maart 2023 om 5:39:05

Het betreft een vakantiewoning, de eigenaar van de woning zoekt vervangende woonruimte voor de gasten.

De brand heeft gewoed in een sauna in de aanbouw van de woning. Deze is geblust, in de woning heeft het niet gebrand. Het brand nog wel in de isolatie van de buitenwand en het dak onder de pannen. Om dit te kunnen bereiken moet wat hak- en breekwerk worden verricht. Er komt weinig rook vrij bij de brand en daardoor is er geen overlast in de omgeving.

maandag, 6 maart 2023 om 5:13:25

Ambulancepersoneel heeft aanwezigen voor de zekerheid gecontroleerd, deze personen zijn niet gewond geraakt.

maandag, 6 maart 2023 om 5:03:23

Brand in de woning en de aanbouw is grotendeels geblust, er zit nog hitte in de nok van de woning. Met behulp van de autoladder gaat men de nok van het dak langs de buitenzijde open maken om te controleren op eventuele brand.

De hulp van Stichting Salvage wordt ingeroepen om te assisteren bij het afhandelen van de schade.

maandag, 6 maart 2023 om 4:48:50

De brand woedt in een aanbouw, ook in de woning woedt brand. In de nok van de woning is de brand uitslaand.

Alle bewoners zijn veilig uit de woning en worden opgevangen bij buren. Er zijn twee blusvoertuigen en een autoladder ingezet..  

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.