Brand in winkelpand Vrijstraat in Sluis

Laatst bijgewerkt 23-07-2022
zaterdag, 23 juli 2022 om 18:49:25
Gesloten

Omstreeks 18:30u is brand gemeld in een winkel aan de Vrijstraat in Sluis. Er zijn twee blusvoertuigen ter plaatse gestart met het bestrijden van de brand.

Het eerste blusvoertuig lijkt de vuurhaard onder controle te hebben. Er wordt gecontroleerd of het vuur zich heeft uitgebreid naar de naastgelegen panden. Hiervoor vinden sloopwerkzaamheden op het dak plaats. Ook een hoogwerker is onderweg naar het brandadres.

Er is niemand in het winkelpand aanwezig.

 

zaterdag, 23 juli 2022 om 19:34:44 - Brand is meester

Het onderzoek van het dak heeft aangetoond dat de brand niet in het dak is uitgebeid. De Officier van dienst meldt daarom dat de brand meester is.

Er worden nog metingen verricht naar eventueel aanwezige CO (koolstofmonoxide) als gevolg van de rook, daarna wordt het pand overgedragen aan de eigenaar. De brandweereenheden ronden hun werkzaamheden af en keren daarna terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 23 juli 2022 om 19:15:38

Brand is beperkt gebleven tot het dak van het winkelpand. Binnen is er geen rook en geen uitbreiding van de brand. De brand heeft zich ook niet uitgebreid naar het naastgelegen pand.

Stichting Salvage komt er plaatse om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

zaterdag, 23 juli 2022 om 19:00:22

Brand bevindt zich op het dak van het winkelpand en is geblust door de brandweereenheden. Het is nog niet bekend of de brand binnen of naastgelegen is uitgebreid. Brandweer heeft zich daarom toegang verschaft tot het winkelpand en doorzoekt het pand. Daarnaast wordt met de hoogwerker ook het dak geinspecteerd.

Het dak wordt ruim vrijgemaakt om te controleren of de brand zich in het aanwezige isolatiemateriaal heeft verspreid,

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.