Brand in vrachtauto met stro

Laatst bijgewerkt 9-06-2023
vrijdag, 9 juni 2023 om 12:01:28
Gesloten

Omstreeks 9:00uur is er brand uitgebroken in een vrachtauto geladen met stro op de Turkeijeweg nabij Waterlandkerkje. Brandweer is ter plaatse, de lading moet als verloren worden beschouwd en brandt volledig uit. Er zijn geen gewonden.

Ter ondersteuning van de bluswerkzaamheden is ook een waterwagen ter plaatse.

vrijdag, 9 juni 2023 om 18:44:10 - Brandweer klaar met bluswerkzaamheden

Brandweer is klaar met de bluswerkzaamheden en reinigt het wegdek.De vrachtauto wordt door een berger weggesleept. De aanwezige brandweereenheden ronden hun werkzaamheden af en keren daarna terug naar de kazerne.

De wegbeheerder verwacht de weg om 19:30uur weer te kunnen vrijgeven voor verkeer.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 9 juni 2023 om 14:18:07 - Langdurige inzet van de brandweer

De aanwezige brandweereenheden hebben zeker nog de hele middag nodig om de balen stro te blussen. Het blussen van de balen gaat heel moeizaam. De balen bestaan uit samengeperst gehakseld stro en worden één-voor-één onder gedompeld in de container.

De weg blijft gedurende de werkzaamheden afgesloten voor verkeer.

De buitentemperatuur is hoog en het blussen is arbeidsintensief, daarom wordt er aflossing geregeld voor het aanwezige brandweerpersoneel.

vrijdag, 9 juni 2023 om 12:23:22

De vrachtauto en aanhanger staat al geruime tijd volledig in brand. De brandbestrijding wordt bemoeilijkt doordat ook de lading, geperste balen stro in brand staan. Om de balen te blussen is een zogenaamde dompelcontainer ter plaatse. Deze container wordt door een extra blusvoertuig gevuld met water waarna de balen stro hierin worden ondergedompeld. Om de vrachtauto te lossen zijn een shovel en landbouwvoertuigen ingezet.

Wegafsluiting
De Turkeijeweg is afgesloten tussen Waterlandkerkje en de aansluiting N61. De wegbeheerder, het Waterschap, heeft verkeersregelaars ter plaatse.

 

 

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.