Brand in tuin bij woning Cathalijnestraat Waterlandkerkje

Laatst bijgewerkt 28-08-2020
vrijdag, 28 augustus 2020 om 16:23:02
Gesloten

In een tuin bij een woning aan de Cathalijnestraat in Waterlandkerkje woedt brand. Twee blusvoeruigen en watertankwagen zijn ingezet.

vrijdag, 28 augustus 2020 om 16:50:51

Zojuist sein brand meester gegeven. Bij het begin van de brand hebben de kunstof golfplaten op het dak en de naast het bijgebouw staande dennenhaag veel rook veroorzaakt. Deze rook trok weg van de woonkern en heeft weinig overlast veroorzaakt. De eigenaar heeft samen met omstanders kippen tijdig in veiligheid kunnen brengen, er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt. De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de eigenaar te helpen met het afhandelen van de schade. De brandweer blust nog na en gaat daarna inpakken.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 28 augustus 2020 om 16:26:55 - Betreft bijgebouw in tuin

De brand heeft het bijgebouw in de tuin volledig verwoest. Brandweer is de brand aan het blussen. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.