Brand in stapel hooi Hoek

Laatst bijgewerkt 14-07-2020
dinsdag, 14 juli 2020 om 17:26:20
Gesloten

Brandmeester

Er is brand uitgebroken in een aantal hooibalen op het erf van een boerderij. Omdat de hooibalen tegen een schuur aan lagen met koeien is er opgeschaald en een extra blusvoertuig en hoogwerker gealarmeerd, evenals een waterwagen.

Inmiddels is de brand meester. Met een kraan wordt het hooi uit elkaar gehaald en door de brand afgeblust. De brand is niet overgeslagen naar de schuur.

 

Overlast rook

Tijdens de bluswerkzaamheden is er (beperkt) overlast van rook voor de omliggende percelen. De betreffende bewoners zijn geinformeerd en geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

 

Omleiding van het verkeer

De toegangsweg naar de boerderij is niet toegankelijk door de bluswatertoevoer. Tijdens de bluswerkzaamheden wordt het verkeer daarom omgeleid ter hoogte van de kruising Langeweg - Van Wuyckhuisweg.

 

Brandweer blust het hooi verder na, dat zal nog geruime tijd in de beslag nemen daarom wordt ook logistieke ondersteuning / verzorging ter plaatse gevraagd. 

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.