brand in schuur Kerkweg Waarde

Laatst bijgewerkt 8-01-2021
donderdag, 7 januari 2021 om 23:41:46
Gesloten

Er woedt brand in een schuur aan de Kerkweg in Waarde, twee blusvoertuigen een autoladder en watertankwagen zijn onderweg.

vrijdag, 8 januari 2021 om 0:46:33 - sein brand meester

Zojuist is sein brand meester gegeven. De autoladder en watertankwagen keren terug naar de kazerne in Goes. De blusvoertuigen van Krabbendijke en Kruiningen blijven nablussen. Het nablussen zal nog enige tijd duren, hierdoor kan mogelijk af en toe enige rookoverlast ontstaan. De schuur is volledig verwoest, door inzet van de brandweer is uitbreiding van de brand naar onder andere de woning voorkomen.

Einde berichtgeving.

 

vrijdag, 8 januari 2021 om 0:30:32

Er zijn geen mensen en dieren betrokken bij de brand. De rookontwikkeling neemt wat af. Omdat de inzet nog geruime tijd zal duren wordt voor het ingezette brandweerpersoneel koffie en broodjes verzogd door de collega's van de post Krabbendjke.

vrijdag, 8 januari 2021 om 0:05:51

Omdat de schuur volledig in brand staat kan deze niet worden geblust. De brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen woning. Door de hevige brand trekt de rook redelijk hoog weg. 

donderdag, 7 januari 2021 om 23:51:47

In de schuur staan voertuigen, een shovel en dergelijke. De omvang van de schuur is ca 15x5 meter. Brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen woning. 

donderdag, 7 januari 2021 om 23:43:02

De brand in de schuur is uitslaand, blijf uit de rook!

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.