Brand in schuur en woning Kievitstraat Hengstdijk

Laatst bijgewerkt 30-03-2021
maandag, 29 maart 2021 om 15:58:33
Gesloten

Er is brand uitgebroken in een schuurtje achter een woning aan de Kievitstraat in Hengstdijk. De brand is overgeslagen naar de woning en woedt inmiddels ook in de woning zelf. Er zijn daarom meerdere blusvoertuigen aanrijdend.  De eerste bluseenheid is ter plaatse gestart met de bluswerkzaamheden.

Bij de brand zijn meerdere gasflessen ontploft, daarom wordt de straat volledig afgesloten en door politie worden de naastgelegen woningen geevacueerd. De Kievitstraat wordt afgesloten tussen de Meerkoetstraat en de Plevierstraat.

Er zijn twee personen met brandwonden daarom zijn ook twee ambulances onderweg naar het incident.

maandag, 29 maart 2021 om 17:47:14 - Nablussen en afronden

Om de laatste smeulende resten goed te kunnen bereiken moet de brandweer sloopwerkzaamheden verrichten. De brandweer is nog enkele uren bezig met het nablussen. Ondertussen wordt de brandweerinzet verder afgebouwd en keren brandweereenheden terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

maandag, 29 maart 2021 om 17:10:46 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester is. Het is voor de brandweer te gevaarlijk om de woning te betreden omdat de gevel is ontzet. Het nablussen zal daarom nog geruime tijd in beslag nemen.

De woning is onbewoonbaar.

maandag, 29 maart 2021 om 17:05:38

Salvage
Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van schade en te helpen bij het zoeken naar vervangende woonruimte.

Twee gewonden
Bij de brand raakten twee personen gewond. De beide personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en ter plaatse verzorgd, één persoon wordt door de huisartsenpost verzorgd.

maandag, 29 maart 2021 om 16:41:09 - Gasflessen veiliggesteld, alleen naastgelegen woning geevacueerd

Het (ontploffings)gevaar door gasflessen lijkt geweken. De gasflessen die bij de brand betrokken waren / werden bedreigd, zijn door de brandweer in veiligheid gesteld.

Omstanders zijn door de politie op afstand gehouden. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is niet de gehele straat geevacueerd, maar slechts de naastgelegen woning. De bewoners worden ter plaatse opgevangen.

Brandweer heeft ter ondersteuning inmiddels logistieke eenheden ter plaatste gestuurd om de brandweerinzet te kunnen continueren.

maandag, 29 maart 2021 om 16:14:14 - Grote brand

De brandweer classificeert de brand inmiddels als grote brand. De brand in de woning is inmiddels volledig uitslaand aan de voorzijde en achterzijde van de woning. Er zijn drie blusvoertuigen ter plaatse die worden ingezet op de brandbestrijding. Op dit moment richt de inzet van de brandweer zich op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar naastgelegen woningen. Om de brand van bovenaf te kunnen bestrijden komt tevens een hoogwerker ter plaatse.

maandag, 29 maart 2021 om 16:03:46 - Brand is uitslaand

De brandweer is inmiddels met drie blusvoertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. De brand in de woning is inmiddels uitslaand.

Terug naar meldingen