Brand in schuur achter woning Zuiverseweg Domburg

Laatst bijgewerkt 6-08-2022
zaterdag, 6 augustus 2022 om 9:45:10
Gesloten

In een schuur achter een woning aan de Zuiverseweg in Domburg is brand uitgebroken. Brandweer is inmiddels met één blusvoertuig ter plaatse. Een extra blusvoertuig en een waterwagen zijn onderweg. Ook wordt een watertransportsysteem opgebouwd. Er zijn geen personen in de schuur. 

zaterdag, 6 augustus 2022 om 10:17:43

De brandweer meldt brand meester te zijn. De werkzaamheden worden momenteel afgerond. Stichting Salvage wordt opgeroepen om te assisteren bij het afhandelen van de schade.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 6 augustus 2022 om 10:04:31

De brand is onder controle, de waterwagen hoeft niet meer te komen. Het watertransportsysteem is opgebouwd en voorzien de blusvoertuigen van extra water. 

zaterdag, 6 augustus 2022 om 9:57:55

Het schuurtje is afgebrand, de brandweer controleert nu het dak van de zomerwoning die er tegenaan staat. Mogelijk zit er nog warmte onder de dakpannen. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Informatie over roetdeeltjes en brokstukken

Bij een (grote) brand kunnen roetdeeltjes en andere brandresten achter blijven in de omgeving. Trek handschoenen aan voordat je zichtbare brokstukken opraapt, raap het niet met blote handen op. Gooi het materiaal weg in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval, tenzij de gemeente na de brand adviseert om deze bij het klein chemisch afval aan te bieden. Roetdeeltjes op auto’s, fietsen, tuinmeubelen etc. kun je schoonmaken met warm water en zeep. Meer informatie en tips lees je op deze pagina.