Brand in schuur aan de Vierwegen bij Kapelle

Laatst bijgewerkt 24-05-2021
donderdag, 20 mei 2021 om 0:58:33
Gesloten

Er woedt brand in een schuur aan de Vierwegen bij Kapelle. De Vierwegen is afgesloten tussen de Zaaidijk vanaf 's Gravenpolder en de Noordhoeksewegeling vanaf Kapelle. 

donderdag, 20 mei 2021 om 13:33:02 - De brand is geblust, Vierwegen blijft vanmiddag nog afgesloten

Onder delen van wanden en daken zaten nog vuurhaarden die niet bereikt konden worden. Met behulp van een kraan zijn deze delen weggehaald en vanuit de hoogwerker konden de vuurharden vervolgens worden geblust. Alle vuurhaarden zijn inmiddels uit. De aanwezige brandweerlieden gaan nu de ingezette slagen en andere materialen inpakken. Hierdoor is de Vierwegen nog tot het eind van deze middag afgesloten tussen de Zaaidijk vanaf 's Gravenpolder en de Noordhoeksewegeling vanaf Kapelle. 

 

Einde berichtgeving. 

 

donderdag, 20 mei 2021 om 4:25:32

De brandweer verwacht nog een groot deel van de dag bezig te zijn met het nablussen van de schuren. De Vierwegen blijft vooralsnog afgesloten. 

Er zijn bij deze brand vijf blusvoertuigen ingezet, twee grootschalig watertransportsytemen zorgden voor extra bluswater uit een watergang langs de Vierwegen. Ook een watertankcontainer, schuimblusvoertuig, autoladder en verkenningseenheid zijn ingezet. De ingezette eenheden kwamen van de posten ’s Gravenpolder, Kapelle, Kruiningen, Oranjeweg en Troelstralaan Goes, Borssele, Stromenweg Middelburg. De logistieke verzorging voor de inwendige mens werd verzorgd door de post Krabbendijke.

donderdag, 20 mei 2021 om 4:17:47 - sein brand meester

Zojuist is het sein brand meester gegeven, er is geen gevaar meer op verdere uitbreiding van de brand. Door de inzet van de brandweer zijn de woonhuizen niet betrokken geraakt bij de brand. Ook een grote hoeveelheid fruitkisten die buiten opgeslagen stonden kon worden behouden.

donderdag, 20 mei 2021 om 4:00:13

De intensiteit van de brand neemt af, de vlammen en hitte hebben daardoor geen effect meer op de hoogspanningsmast met -leiding.

donderdag, 20 mei 2021 om 3:21:48

De schuren, samen ca. 2.000 vierkante meter staan volledig in brand, de dieseltank is bezweken en in vlammen opgegaan. De woningen worden beschermd door de brandweer. Ook een grote stapel fruitkisten buiten de loodsen wordt beschermd. Naast het bedrijf staat een hoogspanningsmast met -leiding, er is afstemming met het nutsbedrijf om de leiding gecontroleerd om te leiden. De effecten naar de omgeving worden constant gemonitord, de rook trekt hoog weg. De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven).

donderdag, 20 mei 2021 om 3:06:24

Naast de bewoners van de twee woningen, waren zeventien arbeidsmigranten aanwezig bij aanvang van de brand. De arbeidsmigranten zijn ongedeerd en worden in overleg met de gemeente elders ondergebracht. Er zijn geen dieren gewond geraakt.

donderdag, 20 mei 2021 om 2:03:50

In verband met de brand, de brandweerinzet en de vele slangen is de Vierwegen is afgesloten tussen  de Zaaidijk vanaf 's Gravenpolder en de Noordhoeksewegeling vanaf Kapelle. Zie plaatje.

donderdag, 20 mei 2021 om 1:42:01

Er staan twee schuren met fruitkisten volledig in brand, ook fruitkisten buiten staan in brand. Er wordt ingezet op het voorkomen van overslag naar de twee woonhuizen, hier is al het beschikbare bluswater voor nodig op dit moment. Er zijn vijf blusvoertuigen ingezet. Door twee grootwatertransportsystemen met pompen en slangen wordt extra bluswater verpompt.

donderdag, 20 mei 2021 om 1:22:29

de schuur is onderdeel van een fruitbedrijf, voor zover nu bekend zijn er geen dieren aanwezig.

donderdag, 20 mei 2021 om 1:14:59

Er zijn fruitkisten opgeslagen op het terrein bij de schuur, ook deze zijn betrokken bij de brand.

donderdag, 20 mei 2021 om 1:12:35

de schuur staat volledig in brand, een dieseltank wordt aangestraald. Brandweer zet in op beschermen van de tank en voorkomen van verdere uitbreiding.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen

De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven).