Brand in schuur aan de Tolhoekweg in Oudelande

Laatst bijgewerkt 1-06-2023
donderdag, 1 juni 2023 om 3:45:29
Gesloten

In Oudelande staat een schuur in brand aan de Tolhoekweg. Ook het naastgelegen woonhuis is inmiddels bij de brand betrokken geraakt. Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

donderdag, 1 juni 2023 om 6:36:11

De officier van dienst heeft zojuist brand meester gemeld. De brandweer is wel nog enige tijd aanwezig met een blusvoertuig om de brandende schuur af te blussen. Op de Tolhoekweg en de Zwinweg ligt nog een watertransportsysteem naast de weg. De wegen blijven dan ook nog even afgesloten. Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving. 

donderdag, 1 juni 2023 om 6:19:54

De meetploeg van de brandweer kan weer terug naar de kazerne, de rook is vrijwel verdwenen. Ook zijn op de weg geen brokstukken als gevolg van de brand gevonden.

donderdag, 1 juni 2023 om 6:15:56

Er komt een sloopkraan ter plaatse om restanten van de schuur te slopen zodat er beter afgeblust kan worden. 

donderdag, 1 juni 2023 om 5:27:59

De brandweer laat de schuur gecontroleerd afbranden, de brand in de woning is geblust. De rook is inmiddels sterk afgenomen. De meetploeg is voor de zekerheid nog een ronde aan het doen in de omgeving, maar de indruk is dat er vrijwel geen overlast is. 

De wegen in de naaste omgeving zijn afgezet, dit kan nog enige tijd duren.

donderdag, 1 juni 2023 om 4:35:09

De schuur kan als verloren worden beschouwd. In de schuur staan enkele tientallen caravans opgeslagen. De brandweer probeert het woonhuis zoveel mogelijk nog te redden, in de woning woedt een kleine brand, het ziet er naar uit dat deze geblust kan worden. 

donderdag, 1 juni 2023 om 4:29:49

De brandweer zet volop in op bestrijden van de brand in de woning. Er komt veel rook vrij bij de brand, daarom wordt een meetploeg opgeroepen  Die moet helpen een goed te vormen waar de rook naar toe gaat en hoeveel hinder dit kan geven. 

donderdag, 1 juni 2023 om 3:50:34

Bij de brand komt rook vrij. Rook is nooit gezond, probeer altijd uit de rook te blijven. Sluit zo nodig ramen en deuren en zet ventilatie uit. 

donderdag, 1 juni 2023 om 3:47:45

Het eerste blusvoertuig is ter plaatse, de andere twee zijn onderweg. De bewoners staan buiten, er is niemand meer in de schuur of woning. 

Er is ook een hoogwerker, een waterwagen, een waterstransportsysteem en een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.