Brand in schuur aan de Drieweg bij Zaamslag

Laatst bijgewerkt 24-08-2020
maandag, 24 augustus 2020 om 20:50:19
Gesloten

In een schuur aan de Drieweg bij Zaamslag woedt een uitslaande brand. Er zijn 3 blusvoertuigen gealarmeerd. Blijf uit de rook!

maandag, 24 augustus 2020 om 23:20:23

In de schuur, van circa 45 x 30 meter stonden naast de opgeslagen aardappelen ook tractoren en landbouwmachines. De schuur en de inhoud moet als verloren worden beschouwd. Het is gelukt de dieselolietank en de houten kisten en pallets te redden. Ook het woonhuis heeft geen schade opgelopen.

De brandweer zal de komende uren de restanten van de schuur en inhoud afblussen. Er zijn vrijwel geen vlammen meer en ook de rook is grotendeels verdwenen. Door de geringe wind trekt de rook hoog weg, er kan echter nog overlast door de rook optreden. Ook kan er in de omgeving een brandlucht geroken worden.

Sluit bij overlast ramen, deuren en ventilatie.

Tijdens de bluswerkzaamheden blijven de Drieweg, Schepenlaan en Molenweg afgesloten voor verkeer. De N290, de doorgaande weg tussen Terneuzen en Zaamslag is open. De woonwijk Othene kan niet via de Schepenlaan worden bereikt, verkeer van en naar de wijk moet tijdelijk omrijden via de Reuzenhoeksedijk of de Vrijheidslaan. 

De ingezette brandweereenheden komen van de posten Zaamslag, Zuidlandstraat, Koegors, Axel en Sluiskil, in totaal ruim dertig personen. Om de paraatheid in het gebied te borgen staat voorlopig een blusvoertuig van de post Sluiskil paraat in Terneuzen.

Einde berichtgeving.

maandag, 24 augustus 2020 om 22:54:48

Blusvoertuig van post Sluiskil staat paraat voor de restdekking in de post Zuidlandstraat omdat verschillende eenheden zijn ingezet. Voor de verzorging van de inwendige mens van het ingezette personeel, zijn andere collega's van de post Sluiskil bij de inzet aanwezig.

maandag, 24 augustus 2020 om 22:36:59 - sein brand meester

Zojuist sein brand meester gegeven, bluswerk gaat nog zeker enkele uren duren.

maandag, 24 augustus 2020 om 22:26:30

Brandweer is nog bezig met het afschermen van de dieseltanks, kisten en pallets. De woning wordt niet meer bedreigd door het vuur. Een slangleiding is uitgereden. Door deze slangleiding en de bluswerkzaamheden zijn de Drieweg, Schepenlaan en Molenweg afgesloten voor verkeer. De N290, de doorgaande weg tussen Terneuzen en Zaamslag is open. De woonwijk Othene kan niet via de Schepenlaan worden bereikt, verkeer van en naar de wijk moet tijdelijk omrijden via de Reuzenhoeksedijk of de Vrijheidslaan. 

 

 

 

maandag, 24 augustus 2020 om 21:44:12

 

Er zijn geen mensen en/of dieren betrokken bij de brand. In verband met de bluswerkzaamheden en de slangleiding is de Drieweg, Schepenlaan en Molenweg afgesloten voor verkeer.

maandag, 24 augustus 2020 om 21:17:52

Brandweer is ter plaatse met drie blusvoertuigen en beschermt de naastgelegen woning, een dieseltank, kisten en pallets. Om over extra bluswater te kunnen beschikken is een grootwatertransportsysteem gealarmeerd. Het betreft een loods met opslag van aardappelen.

De rook trekt hoog weg. Blijf uit de rook, als je last hebt van de rook sluit dan ramen, deuren en ventilatie.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.