Brand in schoorsteen van woning aan de Molenweg bij Oud-Vossemeer

Laatst bijgewerkt 24-10-2021
zondag, 24 oktober 2021 om 20:01:44
Gesloten

Er is brand gemeld in een monumentale woning aan de Molenweg bij Oud-Vossemeer. Er is rookontwikkeling in de woning. De aanwezige personen zijn veilig buiten. Omdat het een monumentale woning is, zijn er twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen onderweg.

zondag, 24 oktober 2021 om 20:26:34 - sein brand meester

Het sein brand meester is gegeven. Eén blusvoertuig en de hoogwerker gaan het schoorsteenkanaal verder schoonmaken en de vuurresten uit de schoorsteen opvangen. De andere eenheden keren terug naar hun kazernes.

Einde berichtgeving.

zondag, 24 oktober 2021 om 20:20:12

In verband met de aanwezige rook in de woning wordt de hulp van Stichting Salvage in geroepen om met de bewoners af te stemmen over het afhandelen van de schade.

zondag, 24 oktober 2021 om 20:03:10

Eerste blusvoertuig is ter plaatse, er zijn geen vuurverschijnselen zichtbaar, er wordt gezocht naar de vuurhaard.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.