Brand in plezierjacht op het droge bij botenloods Kamerland

Laatst bijgewerkt 11-12-2021
zaterdag, 11 december 2021 om 13:59:39
Gesloten

Omstreeks 13:45uur is er brand gemeld in een plezierjacht op het droge bij een botenloods aan de Anna Frisoweg in Kamperland. Op basis van de melding heeft de meldkamer twee blusvoertuigen en een waterwagen gealarmeerd.

De eerste eenheid is ter plaatse en meldt dat twee boten in brand staan. De boten zijn inmiddels van de loods verwijderd. Brandweer is gestart met het blussen van de brand.

zaterdag, 11 december 2021 om 16:07:19 - Nablussen en afronden

Eén blusvoertuig en een waterwagen keren terug naar de kazerne. Het resterende blusvoertuig en hoogwerker ronden de werkzaamheden af.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 11 december 2021 om 15:40:39 - Nablussen verloopt moeizaam

Het nablussen verloopt moeizaam. De brand zit in oa. in de wanden van de boot. De brandweer moet daarnaast veel slopen om de laatste brandende delen te kunnen bereiken. Tijdens deze werkzaamheden blijft er kans op rookoverlast.

Om de werkzaamheden te ondersteunen is een hoogwerker ter plaatse.

zaterdag, 11 december 2021 om 15:20:34 - NL-Alert : Sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit in nabije omgeving

Indien u last heeft van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Er is in de directe omgeving een NL-Alert verzonden.

zaterdag, 11 december 2021 om 15:03:57 - Forse rookontwikkeling bij bluswerkzaamheden

De bluswerkzaamheden gaan gepaard met forse rookontwikkeling. Indien u last heeft van de rook wordt daarom geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De bebouwing in de directe omgeving bestaat voor het merendeel uit recreatiewoningen. Om toch iedereen te bereiken en te adviseren ramen en deuren te sluiten is een NL-Alert verzonden.

Het advies geldt voor het gebied in de nabije omgeving zoals in onderstaande afbeelding.

zaterdag, 11 december 2021 om 14:18:01 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester is. Beide boten moeten als verloren worden beschouwd. Brandweer blust na en rondt daarna haar werkzaamheden af.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.