Brand in pand Zuidzandsestraat in Oostburg

Laatst bijgewerkt 5-09-2021
zondag, 5 september 2021 om 10:33:42
Gesloten

Er is brand in een pand aan de Zuidzandsestraat in Oostburg. Een blusvoertuig is ter plaatse, twee andere zijn aanrijdend, evenals een waterwagen en een hoogwerker.  De brandweer heeft zojuist opgeschaald naar grote brand.

Bij de brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven!

zondag, 5 september 2021 om 11:19:38

De officier van dienst heeft brand meester gegeven. Brandweer zal nog wel even aanwezig zijn om werkzaamheden af te ronden. Stichting Salvage is onderweg om de eigenaar bij te staan in het afhandelen van de schade.

Einde berichtgeving. 

zondag, 5 september 2021 om 11:11:13

De rook is flink afgenomen. Brandweer doet nog een verkenning door het pand. Inmiddels is bekend geworden dat de brand alleen in de bakkerij heeft gewoed, het restaurant is niet betrokken geraakt. 

zondag, 5 september 2021 om 11:05:47

Correctie: het naastgelegen restaurant brandt niet, wel komt wel rook vanuit de kap. Brandweer doet momenteel een verkenning, maar waarschijnlijk komt de rook vanuit het band van de bakkerij. Brand in bakkerij lijkt onder controle te zijn.

De omgeving is afgezet voor doorgaand verkeer. 

zondag, 5 september 2021 om 10:52:33

Inmiddels staan zowel de bakkerij als het naastgelegen restaurant in brand. Er zijn geen mensen meer in de panden. De brand woedt vooral op de bovenverdieping, onder het dak.

De rook stijgt vrij recht omhoog en veroorzaakt weinig last voor de omgeving. 

zondag, 5 september 2021 om 10:37:36

De brand is inmiddels uitslaand. Omdat ook het naastgelegen pand betrokken wordt bij de brand, heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. In verband met de heftige brand in het pand kan de brandweer niet naar binnen. Brandweer probeert te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.