Brand in Nieuwe Kerk Middelburg

Laatst bijgewerkt 28-09-2021
dinsdag, 28 september 2021 om 15:41:28
Gesloten

Omstreeks 15:13uur is er brand gemeld in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Brandweer is ter plaatse en gestart met het bestrijden van de brand en ontruimen van de kerk. De brand is onder controle.

dinsdag, 28 september 2021 om 16:12:20 - brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester.

De brand ontstond aan de zijkant van de kerk in een bijgebouw aan de kerk tijdens werkzaamheden aan het dak. De kerk zelf is niet door de brand aangetast. Er is lichte rook in de kerk zelf, deze wordt door de brandweer geventileerd. Het bijgebouw zelf heeft wel forse schade opgelopen. Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

De ploegen welke standby stonden keren terug naar de kazerne. De brandweereenheden ronden de werkzaamheden ter plaatse af en keren daarna terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

dinsdag, 28 september 2021 om 15:58:26

Tijdens werkzaamheden aan het dak van de kerk is brand ontstaan. Brandweer heeft uit voorzorg fors opgeschaald gezien de aard en omvang van het object. Er zijn op dit moment twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse. De overige eenheden zijn standby.

Hoewel de brand onder controle is, zijn de blusploegen druk bezig de kerk te verkennen en te onderzoeken. Andere eenheden ontruimen de kerk.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.