brand in loods aan Serooskerkseweg bij Haamstede

Laatst bijgewerkt 28-09-2020
zondag, 27 september 2020 om 23:34:29
Gesloten

Er woedt een uitslaande brand in een loods aan de Serooskerkseweg bij Haamstede. Er zijn 4 blusvoertuigen onderweg.

maandag, 28 september 2020 om 2:07:28

De nabluswerkzaamheden zullen nog enkele uren in beslag nemen. Hierdoor kan er enig overlast in de omgeving ontstaan. Blijf uit de rook, sluit bij overlast ramen, deuren en ventilatie.

De N57 is nog afgesloten ter hoogte van de brand in verband met de bluswerkzaamheden, volg voor actuele verkeersinformatie de website Rijkswaterstaat

Einde berichtgeving.

maandag, 28 september 2020 om 1:52:32 - sein brand meester

zojuist sein brand meester gegeven.

maandag, 28 september 2020 om 1:23:45

De loods en inhoud zijn verloren door de brand. Door de inzet van de brandweer zijn de naastgelegen gebouwen behouden. Gevaar voor uitbreiding is geweken. Brandweer gaat nu de nog brandende restanten blussen. Hiervoor worden in totaal drie blusvoertuigen, de hoogwerker en de grote dompelpomp ingezet. De overige voertuigen gaan inpakken en keren daarna terug naar hun kazernes. Omdat de inzet nog geruime tijd zal duren is voor de verzorging van de inwendige mens is de logistieke groep van de post Krabbendijke gealarmeerd.

maandag, 28 september 2020 om 0:55:40

Bij de brand zijn vijf blusvoertuigen, een hoogwerker, een watertankwagen, een grote dompelpomp met 150 mm slangen en diverse ondersteunende eenheden ingezet. De ingezette eenheden komen van de posten Burgh/Haamstede, Renesse, Scharendijke, Brouwershaven, Kerkwerve, Zierikzee, Goes-Oranjeweg. Vanaf de post Oosterland wordt een blusvoertuig paraat gesteld in Scharendijke, zo kan bij eventuele andere incidenten in dat gebied worden geholpen.

maandag, 28 september 2020 om 0:19:45

In de loods staan caravans gestald, er hebben zich enkele kleine explosies voorgedaan. De in de loods aanwezige dieseltank is leeg. Omliggende panden kunnen worden afgeschermd door de brandweer. De rook stijgt goed omhoog, overlast is daardoor beperkt. Blijf uit de rook, als u last heeft van rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie.

maandag, 28 september 2020 om 0:11:05

De inzet van de brandweer is gericht op het behouden van de naastgelegen gebouwen. Tot nu toe lijkt dit te lukken, intensiteit van de brand neemt inmiddels wat af.

maandag, 28 september 2020 om 0:03:12 - N57 gedeeltelijk afgesloten ivm de brandweerinzet

In verband met de inzet van de brandweer bij de brand aan de Serooskerkseweg, N57 bij Haamstede is de afgesloten tussen de rotonde Haamstede en de Schelphoek. Verkeer kan via de N652 en N651

zondag, 27 september 2020 om 23:41:05

De loods is ongeveer 110x50 meter, staat volledig in brand. Brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar naastgelegen loodsen.

Als u last heeft van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.