Brand in lasloods aan Herculesweg in Middelburg

Laatst bijgewerkt 3-07-2019
woensdag, 3 juli 2019 om 8:34:55
Gesloten

Aan de Herculesweg in Middelburg staat een lasloods aan de voorzijde in brand. Eerste blusvoertuig is aanwezig, twee andere zijn onderweg, evenals een waterwagen*. Ook is een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen. 

Bij de brand komt rook vrij, deze trekt over bedrijven in de omgeving. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit.

* Correctie 9.15: er is geen waterwagen aanwezig. De drie blusvoertuigen hebben voldoende water.

woensdag, 3 juli 2019 om 9:56:52

De officier van dienst heeft zojuist brand meester gemeld. Brandweer rondt werkzaamheden af en gaat dan inpakken en retour kazerne. 

Einde berichtgeving

woensdag, 3 juli 2019 om 9:39:27

De brandweer heeft metingen gedaan in de rook en heeft op leefniveau (waar mensen en dieren leven) geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. 

De brand lijkt uit te zijn, de brandweer ventileert momenteel en doet een controleronde. De rook is nu vrijwel nihil.

woensdag, 3 juli 2019 om 9:02:57

De brand zit in het dak van de loods, met name aan de voorzijde. Brandweer zet nog steeds in op voorkomen van uitbreiding. 

De bedrijven naast de loods die in de rook staan, zijn gewaarschuwd door de brandweer en zo nodig uit het bedrijf gehaald. 

Er is een meetploeg onderweg om metingen te doen.

woensdag, 3 juli 2019 om 8:45:47

De voorzijde van de loods staat geheel in brand. De brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar de achterzijde en de buurbedrijven. 

Probeer uit de rook te blijven!

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.