Brand in landbouwschuur Weihoekweg in Poortvliet

Laatst bijgewerkt 12-06-2021
vrijdag, 11 juni 2021 om 12:53:54
Open

Bij de brand gisteren aan de Weihoekweg in Poortvliet is een loods volledig verloren gegaan. Op het dak van de loods lagen zonnepanelen. Vanzelfsprekend zijn deze zonnepanelen door de brand eveneens verloren gegaan. De zonnepanelen bevatten glas wat is gesprongen. Hoewel het merendeel in de resten van de schuur is achter gebleven, zijn er toch kleine deeltjes met de rook meegevoerd in de omgeving.

zaterdag, 12 juni 2021 om 13:45:50 - Effecten van brand met zonnepanelen

Bij de brand gisteren aan de Weihoekweg in Poortvliet is een loods volledig verloren gegaan. Op het dak van de loods lagen zonnepanelen. Vanzelfsprekend zijn deze zonnepanelen door de brand eveneens verloren gegaan. De zonnepanelen bevatten glas wat is gesprongen. Hoewel het merendeel in de resten van de schuur is achter gebleven, zijn er toch kleine deeltjes met de rook meegevoerd in de omgeving. Gisteren is het (akkerbouw)gebied in de omgeving onderzocht, desondanks worden vandaag glasdeeltjes aangetroffen in de omgeving oostelijk van de brand aan de Weihoekweg in Poortvliet. De deeltjes van de zonnepanelen zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid en kunnen worden opgeraapt en opgeruimd.

De perceeleigenaren worden door de gemeente geinformeerd.

 

vrijdag, 11 juni 2021 om 14:17:36

De inzet van de brandweer om de naastgelegen schuur en woning te behouden is succesvol gebleken! Zowel de woning, als de schuur met daarin 150 koeien zijn behouden gebleven. Er zijn geen slachtoffers of gewonden als gevolg van de brand. Er is geen asbest bij de brand betrokken.

150 koeien
De koeien zijn ongedeerd. Uit voorzorg was een plan gemaakt om de koeien uit de schuur te evacueren. Omwille van het welzijn van de dieren én de succesvolle inzet van de brandweer is dat uiteindelijk niet nodig geweest.

Zonnepanelen, VerkenningsEenheidBrandweer ter plaatse
Op het dak van de schuur lagen zonnepanelen, deze zijn vanzelfsprekend tijdens de brand gesneuveld. Door de hevigheid van de brand zijn deeltjes/glasscherfjes van de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk met de rook meegenomen en in de nabije omgeving neergekomen. Het gebied in de omgeving wordt daarom onderzocht en desgewenst schoongemaakt. Een VerkenningsEenheidBrandweer (meetploeg) van de brandweer komt hiervoor ter plaatse.

Ramen en deuren sluiten, ingetrokken
Tijdens de brand werd geadviseerd om in de nabije omgeving (500meter rond de brand) ramen en deuren te sluiten, dit advies is per direct ingetrokken.

Weihoekweg afgesloten
De Weihoekweg is afgesloten voor het verkeer. Het nablussen en de overige werkzaamheden zijn nog niet afgerond en daarom zal de weg nog gesloten blijven.

Samenwerking Brandweer Midden en West Brabant
Tijdens de brandbestrijding is nauw samengewerkt met eenheden van Brandweer Midden en Westbrabant. Naast een hoogwerker, schuimblusvoertuig en ademluchtcontainer is ook een blusvoertuig uit Nieuw-Vossemeer ingezet. Veiligheid kent immers geen provinciegrens!

Stichting Salvage
Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving.

 

 

vrijdag, 11 juni 2021 om 13:57:54 - Brand is meester

De Officier van dienst meldt dat de brand meester is. De brandweer zal echter nog geruime tijd bezig zijn met nablussen van de brand.

 

vrijdag, 11 juni 2021 om 13:15:00

De brand in de schuur is volledig uitslaand. Brandweer zet vanaf buiten in op het verkomen van uitbreiding naar de naastgelegen schuur en woning. De brandweer heeft hiervoor 3 blusvoertuigen, een hoogwerker en diverse voertuigen om te voorzien in voldoende bluswater ter plaatse.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling die in de wijde omgeving zichtbaar is. Rook is altijd ongezond, blijf daarom uit de rook. In een gebied rond 500 meter van de brand wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Er zijn diverse brandweervoertuigen ter plaatse of onderweg naar de brand, geef onze hulpverleners de ruimte!

De naastgelegen landbouwschuur is een stal met daarin koeien. De dieren worden door de brandweer uit de schuur gehaald.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.