Brand in landbouwschuur in Kats

Laatst bijgewerkt 7-12-2021
dinsdag, 7 december 2021 om 18:11:31
Gesloten

Omstreeks 17:50u is brand gemeld in een landbouwschuur aan de Noordlangeweg in Kats.

Door de aard van de melding en de omvang van de landbouwschuur heeft de meldkamer opgeschaald. Twee blusvoertuigen zijn gealarmeerd evenals een waterwagen.

Het eerste voertuig is ter plaatse, bevestigt de uitslaande brand en vraagt op te schalen. Een extra blusvoertuig én een systeem voor grootschalige waterwinning wordt gealarmeerd.

dinsdag, 7 december 2021 om 20:45:45 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is. De betreffende schuur is afgebrand. De brandweereenheden hebben uitbreiding van de brand naar de naastgelegen schuren weten te voorkomen. Naar verwachting zullen de nabluswerkzaamheden nog enkele uren in beslag nemen.

Einde berichtgeving.

 

dinsdag, 7 december 2021 om 18:41:59

De betreffende landbouwschuur staat volledig in brand en moet als verloren worden beschouwd. In de schuur liggen aardappelen, hooi en staan landbouwvoertuigen. De brandweer heeft voldoende middelen ter plaatse om overslag/uitbreiding naar de andere schuren te voorkomen.

dinsdag, 7 december 2021 om 18:29:49

Er zijn inmiddels meerdere blusvoertuigen ter plaatse. De brand in de landbouwschuur is uitslaand, de brandweer blust de brand vanaf buiten en kan de schuur niet betreden. De schuur is vrijstaand. De inzet van de brandweer richt zich op behoud van de andere schuren op het erf.

Om te voorzien in voldoende bluswater is een systeem voor grootschalige watervoorziening ter plaatse gevraagd. Om in voldoende water te voorzien totdat dit systeem operationeel is zijn twee waterwagens ingezet.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.