Brand in hotel Ter Duin Domburg

Laatst bijgewerkt 18-12-2022
zondag, 18 december 2022 om 14:50:56
Gesloten

Om 14:25u is brand gemeld in hotel Ter Duyn in Domburg via een automatische brandmelding. De eerste brandweereenheid ter plaatse bevestigt de brand en heeft extra blusvoertuigen ter ondersteuning gevraagd.

Het hotel wordt ontruimd. 4 blusvoertuigen zijn gealarmeerd voor de brandbestrijding.

zondag, 18 december 2022 om 17:20:31 - Brandweer rondt werkzaamheden af

De brandweerinzet wordt afgebouwd. Twee blusvoertuigen blijven nog ter plaatse in afwachting van een wielkraan. Alle overige eenheden en functionarissen zijn vertrokken of vertrekken nu, zodat ze voor het intreden van gladheid veilig terug op kazerne zijn.

Einde berichtgeving.

zondag, 18 december 2022 om 16:45:28 - brandweer nog bezig met nablussen

De brand in de sauna bevindt zich deels in de kelder van het hotel en deels in een aanbouw achter het hotel. Om alle resten van de brand goed te kunnen blussen, moet er worden gesloopt. Er is een wielkraan onderweg om het dak de aanbouw te verwijderen.

Stichting Salvage is ter plaatse om de eigenaar van het hotel te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. Vanzelfsprekend is er rook- en roetschade in het hotel. De hotelgasten die momenteel een kamer huurden, hebben elders onderdak gekregen.

zondag, 18 december 2022 om 16:03:13 - Brand is meester

De officier van dienst geeft het sein brandmeester.

zondag, 18 december 2022 om 15:57:19

Brandweer heeft de brand bijna onder controle. Er wordt geventileerd om de laatste vuurresten te kunnen vinden en benaderen. 

Omdat de brandbestrijding arbeidsintensief is, worden de brandweereenheden logistiek ondersteund. Eten, drinken en verse voorraad ademlucht wordt aangeleverd.

Door de brandbestrijding loopt bluswater op straat het is daarom glad in de direct nabijheid. Geef de hulpverleners de ruimte en pas op het kan verraderlijk glad zijn!

zondag, 18 december 2022 om 15:47:47

Brandbestrijding in de kelder van een gebouw is voor de brandweereenheden altijd een arbeidsintensieve klus. Om deze reden zijn 4 eenheden ter plaatse. Om de brand goed te kunnen blussen worden gaten op een aantal plekken in het gebouw gemaakt.

Hoewel er een aantal kamers van het hotel waren verhuurd, waren er gelukkig geen gasten in het hotel op het moment dat de brand uitbrak.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling. De rook trekt weg richting de duinen/kust en vormt voor de omgeving geen gevaar. Voor mensen die in de directe omgeving van het hotel kijken naar de brand, geldt: Rook is altijd ongezond. Blijf dus uit de rook!

zondag, 18 december 2022 om 15:20:26

Het hotel is volledig ontruimd, er waren geen gasten binnen op het moment dat de brand werd ontdekt. De brand woedt in een sauna in een kelder van het gebouw. Er zijn 4 blusvoertuigen ingezet en druk bezig met de bestrijding van de brand.

Volgens standaard procedure is er een ambulance ter plaatse gestuurd. Er zijn geen gewonden/slachtoffers.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.