Brand in horecabedrijf Perkpolderhaven Walsoorden

Laatst bijgewerkt 18-04-2021
zondag, 18 april 2021 om 4:43:58
Gesloten

In een horecabedrijf aan de Perkpolderhavenweg Walsoorden woedt brand. Er komt rook uit veel plekken van het gebouw, brandweer is gestart met het koelen van de aanwezige gasflessen.

zondag, 18 april 2021 om 7:20:39 - sein brand meester

Zojuist is sein brand meester gegeven. De brandweer zal de restanten van het bedrijf afblussen, deze inzet zal nog geruime tijd duren. Het paviljoen is door de brand geheel verwoest.

Einde berichtgeving. 

zondag, 18 april 2021 om 6:35:54

Bij aankomst van de brandweer is eerst ingezet om de gasflessen bij de brand veilig te stellen. Hierdoor is een explosie van de gasfles(sen) voorkomen. Na het veiligstellen van de gasflessen was de brand verder ontwikkeld en zat het vuur op verschillende plaatsen tussen het plafond. Hierdoor kon de brandweer het pand niet meer veilig naar binnen. Materialen, zoals terrasmeubilair is verplaatst om verdere uitbreiding te voorkomen. De brand is uitslaand, er wordt daarbij niet geblust door de brandweer om de overlast zo veel als mogelijk te beperken. Het pand is volledig vrijstaand en staat op de dijk van de Westerschelde bij de haven.

zondag, 18 april 2021 om 5:41:08

Er zijn drie blusvoertuigen ingezet bij het pand om de brand te blussen. De bemanning van een vierde blusvoertuig assisteert bij het watertransportsysteem. De brandweer kan het pand niet meer veilig betreden, er zit op veel plaatsen vuur tussen het verlaagde plafond. Daarom wordt nu alleen vanaf buiten ingezet. Er wordt daarbij ook een hoogwerker ingezet. Er is een extra blusvoertuig gealarmeerd ter vervanging van een ingezette eenheid die defect ging. 

zondag, 18 april 2021 om 5:05:39

De 3 blusvoertuigen zijn ingezet. Het watertransportsysteem wordt ingezet vanuit de haven omdat het laag water is. Het systeem heeft een speciale pomp die de hoogte eenvoudig kan overbruggen. Ook is een hoogwerker gealaermeerd. 

zondag, 18 april 2021 om 4:54:22

De aanwezige gasflessen zijn veilig gesteld. Om over voldoende bluswater te kunnen beschikken is een grootschalig watertransportsysteem (met grote pomp) gealarmeerd. 

zondag, 18 april 2021 om 4:46:54

Er zijn inmiddels drie blusvoertuigen en een watertankwagen ter plaatse. Eerste inzet is gericht op het koelen van de gasflessen in het horecabedrijf.

Terug naar meldingen